La justícia avala el toc de queda i la limitació de les trobades socials a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat el toc de queda entre la una de la matinada i les sis del matí i la limitació de les trobades socials a 10 persones, com havia plantejat el govern de Catalunya per aturar la sisena onada de la covid. També ha donat el vistiplau a reduir l’aforament dels actes religiosos i les cerimònies civils al 70% i a mantenir l’ús del passaport covid en restauració i gimnasos. Segons la previsió del govern, el toc de queda s’aplicarà a partir d’aquesta mitjanit en aquells municipis de més de 10.000 habitants amb incidències superiors als 250 casos per cada 100.000 habitants. La Fiscalia s’havia oposat a aquestes restriccions en considerar que no estaven prou justificades.

El govern va anunciar dilluns passat un conjunt de restriccions per aturar l’increment de casos de covid. Entre aquestes, el toc de queda, la limitació de les trobades socials, l’aforament als actes religiosos i l’ús del passaport covid requerien l’aval judicial.

La sala apunta que l’informe remès per l’Agència de Salut Pública posa de manifest que la incidència del virus continua en “augment notable” i que Catalunya es troba en fase d’alerta 4, d’un màxim de 4. Afegeix que l’ocupació als hospitals de pacients covid també creix i diu que cal tenir en compte l’extensió de la variant òmicron. Afirma que no pot obviar aquesta situació i les alertes dels experts sobre que la variant pot provocar el col·lapse assistencial.

tracking