CIBERSEGURETAT

Andorra Telecom alerta d'atacs de connexió als clients

La parapública informa que la incidència va afectar el servei d’internet i 4G del país

Oficines d'Andorra Telecom.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom va informar ahir a través d’un comunicat que el passat diumenge va patir diversos atacs de denegació de servei (DDOS) contra servidors del país. Concretament, la parapública va exposar que els atacs van produir-se entre les 9.40 i les 10.20 hores i entre les 21.30 i les 00.15 hores, afectant el servei d’internet i 4G d’alguns dels clients. Segons va explicar la companyia, els problemes de connexió es van poder solucionar de pressa amb escuts específics per a aquest tipus d’atacs i mitigar-ne així l’afectació de manera ràpida.

Aquesta incursió contra la seguretat informàtica consisteix a injectar molt de trànsit a la xarxa a través d’IP falses perquè el servidor augmenti el seu temps de processador, de manera que el servei es queda paralitzat fruit del col·lapse. Així doncs, un dels símptomes més recognoscibles per detectar un DDOS és quan una xarxa va inusualment lenta.

Aquest tipus d’atacs no són nous per a Andorra Telecom, que el 2016 va patir una onada de DDOS que va tenir repercussions sobre la xarxa i les dades mòbils. En aquella ocasió, Andorra Telecom va procedir a interposar una denúncia a la policia andorrana contra els pirates informàtics. Tres anys més tard, el 2019, la parapública va viure un episodi similar amb afectacions a bona part de la xarxa.

tracking