La policia deté dues persones la nit de Nadal per desafiar i insultar el cos d'ordre

Es van fer passar per periodistes i van impedir l’accés dels agents al seu vehicle

Agents del grup de suport al manteniment de l'ordre.Emma Coll

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dues persones de 42 i 43 anys, respectivament, van ser detingudes la matinada de la nit de Nadal acusades de delictes contra la funció pública, i una, a més, per delictes contra l’honor i contra la llibertat. El succés va tenir lloc a Andorra la Vella a les 02.20 hores del 24 de desembre.

Aquestes dues persones estaven consumint begudes alcohòliques al carrer i una patrulla de la policia va intervenir-hi per una possible infracció de la Llei de seguretat pública. Segons informa la policia, en el marc d’aquesta operació els dos detinguts van mostrar “una actitud desafiadora i provocadora envers els agents interventors”, així com també van indicar que eren periodistes i van procedir a gravar els fets amb els telèfons mòbils. A partir d’aquell moment, el relat policial indica que quan els agents marxaven del lloc un d’ells va impedir-ho agafant-se al marc de la porta del vehicle i l’altre va introduir el cap per la finestra del passatger.

Finalment van acabar tots dos detinguts i van ser traslladats a les dependències policials, on una d’aquestes persones va proferir paraules injurioses i amenaces envers un dels agents, segons indica la policia.

D’altra banda, diumenge es va detenir una persona no resident de 25 anys per delictes contra la funció pública i contra el tràfic jurídic. Aquesta persona va entrar al país per la frontera del Pas de la Casa amb un vehicle amb matrícula francesa. Els agents del punt duaner li van fer indicacions per poder efectuar el control de la documentació, però, segons indica la policia, en va fer cas omís. Posteriorment va poder ser controlat però no va poder acreditar la seva identitat amb cap document. Qüestionat sobre aquest fet, indica la policia, va donar la identitat d’un altra persona, així que es va procedir a la seva detenció.

En tercer lloc, el mateix dia de Nadal la policia va detenir una dona resident de 43 anys com a presumpta autora d’un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic, un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat del domicili i un delicte contra el patrimoni. Els fets van tenir lloc, tal com indica la policia, a les 09.35 hores al Pas de la Casa el 25 de desembre passat. Els agents van rebre l’avís d’un home que els requeria perquè la seva exparella havia entrat al domicili sense el seu consentiment, li havia trencat diferent mobiliari i li havia donat una bufetada a la cara.

AMENAÇA ELS CLIENTS D'UN BAR AMB UN MARTELL

Un home de 27 anys en estat d’embriaguesa va ser detingut el dia de Nadal al vespre per amenaçar un treballador d’un restaurant del Pas de la Casa que el va fer fora per molestar els clients. Segons detalla la policia, l’home emprenyava la clientela i els propietaris del local van invitar-lo a abandonar el local fent ús del dret d’admissió. Els agents, que van ser requerits per intervenir-hi, el van acompanyar al seu allotjament, però aquest va tornar moments després al local i va proferir les amenaces exhibint un martell. Està acusat de delictes contra l’honor i la llibertat.

tracking