Salut planteja reduir el confinament dels contagis a cinc o sis dies

La incidència de la covid segueix a l'alça amb 283 positius nous i 25 pacients hospitalitzats

Helena Mas durant la roda de premsa d'actualització sanitàriaSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas ha assenyalat en l'actualització sanitària d'aquest dimecres que s'espera que la presència de la variant òmicron en les aigües residuals ja sigui superior al 30% detectat durant la setmana anterior, ja que "l'evolució de la variant es fa més predominant a la població". Així mateix, Mas ha recordat que la variant òmicron és més infecciosa que les seves antecessores, però té menys mortalitat i per aquest motiu augmenta la pressió a l'atenció primària, encara que disminueix sobre el sistema sanitari "preveiem aquest augment de casos i per aquest motiu volem agilitzar tots els tràmits perquè l'atenció primària no es vegi desproporcionada". En aquest sentit, Salut també ha confirmat que no preveu aplicar noves restriccions per aquestes festes més enllà de les que ja estan en vigor, però s'està estudiant el protocol a seguiramb relació alsconfinaments "estem treballant en aquests circuits, quan tinguem la variant òmicron predominant podrem reduir el nombre de dies de confinament, veurem amb quins circuits i eines associades hem de treballar, però s'està fent amb un confinament de 5 a 6 dies i s'ha d'estudiar si hi haurà prova o no", ha assenyalat Mas.

En aquest sentit, una de les primeres mesures que ha impulsat el Govern és l'increment de les taules per a vacunar, que han passat a ser 6 i es preveu que s'augmentin, amb l'objectiu d'incrementar la capacitat d'inocular els vaccins. Mas ha expressat la seva satisfacció per la resposta de la població en la vacunació amb tercera dosi i ha confirmat que "s'està citant les persones per sota dels50anys". Les xifres de vacunació segueixen incrementanta poc a poc, actualment s'han administrat 133.088 vacunes, de les quals des d'ahir s'han administrat 1.279. El 82,5% de la població vacunable ja té la primera dosi, és a dir, un total de 57.497 el que suposa 9 vacunes més des d'ahir; la segona punxada l'han rebut 56.080 persones un augment d'un centenar; i finalment, la tercera dosi ja s'ha inoculat 19.511 vegades, és a dir 1.170 des de la jornada d'ahir.

La incidència de la covid segueix a l'alça amb 283 positius nous, malgrat que en aquestes darreres hores també s'ha donat un nombre elevat d'altes, concretament 221, segons informa Salut. D'aquesta manera, des de l'inici de la pandèmia s'han notificat 22.863 casos al país. Els casos actius també han incrementat,araen són 2.120. Aquesta xifra suposa un increment de 162 malalts des d'ahir. Pel que fa a la pressió sanitària, aquesta ha disminuït lleugerament amb 25 pacients hospitalitzats, tres menys que dimarts. Del total d'ingressats, 11 es troben a planta i 14 estan a l'UCI, on hi ha nou persones que requereixen l'assistència de la ventilació mecà­nica.

Mas també ha atribuït l’augment de casos dels darrers dies al gran nombre de proves diagnòstiques que s’han realitzat, coincidint amb les vacances i festius de Nadal. Amb la voluntat de facilitar els autodiagnòstics entre la població, el Govern ha ofert dos tests d’antígens gratuïts a tots els residents majors de 6 anys dels quals se n’ha repartit 92.765, el que suposa un 62% de la població.

Pel que fa al sistema escolar, la situació millora, tot i que encara queden 30 aules en vigilància activa. D'aquestes, 25 amb tot el grup sota mesura d'aïllament i 5 parcialment. A banda es fa vigilància passiva sobre 53 aules més.

tracking