Baixa automàtica de la CASS per a contagiats i plataforma per registrar els contactes

Salut redueix a 7 dies l'aturada laboral per als positius

Plataforma per comunicar els contactesGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salut ha posat en marxa un nou protocol "per les característiques de la variant òmicron" per a les persones afectades per la covid i per a la comunicació dels contactes "per a l'agilització del procediment i que afavoreix a tothom" perquè es considera necessari donar una resposta diferent amb l'extensió de la nova soca i per no haver d'estar pendents de l'avís de l'Oficina Covid, ha manifestat la secretària d'Estat de Salut. El canvi suposa que totes les persones que donin positiu per TMA o per test ràpid d'antígens (TRA) rebran una comunicació de la CASS via SMS que els informa que tenen la baixa laboral per un termini de 7 dies i en cas que puguin fer teletreball i no vulguin fer l'aturada laboral hauran de fer el tràmit al correu renunciabaixa@cass.ad. Els afectats hauran de fer un aïllament de 7 dies i complir 3 dies més amb les mesures de vigilància passiva que suposen "estar alerta a l'aparició de símptomes, usar mascareta FFP2 i limitar les interaccions socials", ha assenyalat Mas. I ha recalcat que els infectats que presentin símptomes com febre o tos persistent, pressió al pit, dificultat respiratòria i malestar general amb confusió o mareig han de posar-se en contacte amb el metge referent.

La comunicació per als contactes de la persona contagiada pel virus també serà diferent ja que s'automatitza a través d'una plataforma que estarà disponible a https://salut.ad/contactescovid. Helena Mas ha precisat que a la plataforma s'ha d'inscriure a les persones amb les que s'ha estat en les últimes 48 hores quan no es tinguin símptomes de la malaltia i els afectats pel virus que tinguin símptomatologia de la infecció han d'incloure en els contactes també a les persones amb les que van estar les 48 hores anteriors a començar a notar la malaltia quan hagin estat a menys de dos metres de distància durant més de 15 minuts.

La persona afectada per covid rebrà un codi quan es doni d'alta a la plataforma per poder fer el tràmit de la inscripció dels contactes i aquests rebran un SMS on se'ls comunica que són contacte directe d'un positiu, sense especificar qui és el contagiat, i on s'han de dirigir per tenir la informació complementària. Helena Mas ha remarcat que la web disposa de tots els mecanismes de seguretat de protecció de dades sensibles que la informació es tractarà de forma anònima.

La modificació dels protocols s'aplica"perquè estem en un punt àlgid de l'impacte de la variant òmicron en el sistema sanitari" que està generant la propagació ràpida de molts casos que malgrat no són greus i requereixen ingrés a l'hospital estan provocant molta pressió a l'atenció primària i a l'Oficina Covid, ha explicat la secretària d'Estat de Salut. Mas ha remarcat que entre el 30% i el 75% dels casos corresponen a la variant òmicron segons l'anàlisi de les aïgues residuals "i serà predominant els propers dies".

Helena Mas ha anunciat que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, compareixerà dimecres per detallar els nous protocols que hauran de seguir els contactes de persones contagiades de covid i ha afegit que en breu es faran públics els protocols que s'han preparat per al retorn a les aules després de les vacances de Nadal.

tracking