Andorra aplica el conveni de fauna i flora amenaçades

L'adhesió al document va ser aprovada el passat 8 de juliol pel consell general i avui ha entrat en vigor

Adhesió al conveni de fauna i flora amenaçadesarxiu ana

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Conveni sobre el comerç internacional d'espècies de fauna i flora salvatges amenaçades (Conveni CITES) ha entrat en vigor aquest dimarts després de ser aprovat el passat 8 de juliol del 2021 pel consell general, segons informa l'executiu en un comunicat. L'adhesió d'Andorra al conveni suposa donar continuïtat a la legislació ja existent al país i reforçar el seu compromís en matèria de control del comerç de les espècies de fauna i flora amenaçades o que es troben en perill d'extinsió en col·laboració amb 183 estats més, segons afirma Govern. En aquest sentit, les 5.945 espècies de fauna i les 32.768 de flora estan annexades a uns apèndics I, II i III, classificades segons el grau de protecció.

Tot i que el Principat no era membre del conveni, la documentació per la importació i exportació d'espècies protegides i dels annexos del conveni ja era reconeguda i acceptada pels altres estats. En aquest sentit, en els darrers cinc anys, el Departament de Medi Ambient ha emès una mitjana aproximada de 450 certificats per anys, en la seva majoria d'origen animal.

Així mateix, elSecretariat del Conveni CITES reconeix el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern com l’autoritat administrativa andorrana competent per emetre documentació per a l’aplicació del Conveni CITES i a Andorra Recerca i Innovació com a institució científica competent per certificar que l’exportació de les espècies dels apèndixs del conveni no resulta perjudicial per a l’espècie.

tracking