Reportatge

El tortell de sempre

Les varietats de nata i de massapà es continuen mantenint com a favorites mentre que la novetat d’enguany és la compra des d’internet.

Tortells de Reis.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat les noves varietats, els clàssics continuen coronant-se com a favorits. Així ho constaten els pastissers d’Andorra. “Els tortells que s’estan venent més són els tradicionals de nata i de massapà”, deixava clar Helena Machado, propietària de la Pastisseria Granja Reina, mentre explicava que enguany ja duien acumulats uns 100 encàrrecs. “La majoria els vendrem durant el dia 5, tot i que també tenim algun encàrrec previst per al dia 6”, detallava. Pel que fa a la quantitat, la majoria de pastisseries asseguraven ahir que és semblant a la de l’any anterior i, quant a les mides, el format petit continua sent dels preferits. “Abans fèiem una mida una mica més gran i ara l’hem reduït a 1 quilo 300 grams”, detallava la Sandra, cambrera de Paladium Fleca & Pastisseria. “L’any passat vam crear un nou tortell per a 2 i 3 persones dirigit a aquells que no es podien reunir amb la família pel confinament”, explicava, d’altra banda, Alexis Estopiñán, pastisser i propietari de la pastisseria Estopiñán. “Enguany, moltes parelles continuen comprant-lo per al dia que estan sols i, l’endemà, ja agafen el gran per compartir-lo amb els familiars”, afegia. En aquest cas, Estopiñán explicava que la pastisseria gaudeix des de fa cinc mesos d’un web que permet als clients comprar online. “Estem molt contents amb el resultat. Intentem que cada persona pugui escollir el tortell de Reis al seu gust”, destacava. Així doncs, el domini permet escollir des de la mida -des de 2 a 3 persones fins a 15- fins al tipus de farcit -crema pastissera, nata, cabell d’àngel, massapà, trufa o diferents combinacions d’aquestes-. “És divertit la gent que demana un tortell petit amb tres tipus de farcits!”, destacava Estopiñán.

Com cada any, tot i que amb menys quantitat, també hi ha cabuda i demanda del tortell tradicional francès, la Galette de Rois, i el portuguès, el Bolo Rei. “Nosaltres estem especialitzats en el Bolo Rei, de fruits secs. En aquests moments tenim uns 30 encàrrecs”, afirmava la Sandra. “Tot i això, acostumem a vendre’l més per Nadal” afegia.

tracking