afirma que són segures

Govern descarta un fons per indemnitzar per les vacunes

Carine Montaner.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern no preveu crear un fons per a “víctimes de vacunació”, segons respon el ministre de Salut a una pregunta de la consellera Carine Montaner. Joan Martínez Benazet exposa que “les dades de farmacovigilància d’Andorra i d’altres països indiquen un bon comportament de les vacunes contra la Covid-19 i que aquestes són molt segures” i per això “no es considera necessari disposar d’una partida econòmica específicament destinada a aquest objecte”.

D’altra banda, precisa que l'executiu “disposa de mecanismes per fer front a situacions sobrevingudes i les institucions andorranes garanteixen l’exercici dels drets de tots els ciutadans”.

Montaner havia presentat una pregunta parlamentària demanant al Govern qui indemnitzarà les “víctimes de les vacunes en cas d'efectes secundaris greus”, i Martínez Benazet explica que “actualment es pot afirmar que cap de les reaccions greus notificades a Andorra no s’ha vinculat a l’administració de la vacuna”. També recorda que el Govern fa públic al web de Salut l’informe de farmacovigilància de les vacunes i que les dades del 24 de novembre passat -el més recent al moment de respondre a Montaner- revelaven que “amb 112.797 dosis administrades s’han registrat 634 notificacions, de les quals l’1,1% s’han considerat greus, tot i que cap no ha tingut un resultat fatal”.

tracking