Investigació pels contagis de joves a la festa del Pas

La policia va haver d’intervenir en la macro festa per alteració de l’ordre públic

La festa que es va celebrar al Pas de la Casa la nit de divendres passat.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha posat en marxa diverses investigacions administratives dels diferents ministeris “per saber si es van contravenir les normes” a la festa multitudinària que es va celebrar al Pas de la Casa la nit de Cap d’Any. Així ho va indicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El titular de la cartera de Salut va admetre que, de moment, les autoritats sanitàries valencianes no s’han posat en contacte amb l’executiu. Tanmateix, va recordar que la policia va intervenir en el seu moment per alteració de l’ordre públic i que, actualment, diversos ministeris han obert investigacions administratives per aclarir els fets.

CONTAGI MASSIU

La conselleria valenciana de Salut es troba a l’espera de rebre notificacions sobre el contagi massiu que es va produir la nit de Cap d’Any al Pas de la Casa, on es van veure implicats molts estudiants valencians. Els fets, en què també van participar turistes anglesos, van tenir origen en una festa que es va celebrar sense mascaretes ni distància de seguretat a la plaça de Sant Josep i a la dels Vaquers durant la nit del divendres passat. Molts d’aquests estudiants, segons va informar el mitjà Valencia Plaza, després de tornar de la seva estança, han donat positiu en coronavirus, la majoria en test d’antígens. Es tracta de joves que provenien de centres concertats i privats que van contractar el viatge en autobús al marge dels centres educatius.

El mitjà valencià també explicava que els estudiants compartien habitacions de fins a vuit persones i que, en alguns dels autocars que els transportaven, els contagiats ja són a hores d’ara pràcticament el cent per cent, inclòs el conductor. Per altra banda, el diari també apuntava que la majoria dels casos són lleus o asimptomàtics. Tot i això, no es descarta que en vagin apareixent més durant els pròxims dies o hores. Pel que fa a la festa, va congregar entre 100 i 200 persones que van ser desallotjades per la policia per no respectar les mesures de seguretat.

tracking