Reportatge

L'ambaixadora dels EUA jura el càrrec

La nova ambaixadora dels Estats Units d’Amèrica a Andorra va jurar dijous el càrrec davant de la vicepresidenta Kamala Harris i la primera dama

L'ambaixadora dels EUA jura el càrrecFIRMA FOTÒGRAF

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Julissa Reynoso va jurar dijous a la nit a l’edifici d’oficines executives d’Eisenhower a Washington el càrrec d’ambaixadora dels Estats Units d’Amèrica al Principat d’Andorra i també al Regne d’Espanya. Ho va fer davant de la vicepresidenta nord-americana, Kamala Harris, la primera dama, Jill Biden, i acompanyada de la seva mare, germana i fill. El jurament de dijous arriba després que el 19 de desembre fou confirmada en el càrrec pel Senat dels Estats Units i després d’una forta polèmica atiada pel senador republicà d’origen cubà, Marco Rubio. El nomenament de Reynoso com a ambaixadora va ser bloquejat per Rubio en considerar-la “simpatitzant i apologista del règim de Castro”. El senador republicà va dir que la nova ambaixadora del seu país va estar implicada a ajudar a “intercanviar membres empresonats del servei d’intel·ligència del règim cubà mentre complien una sentència en una presó nord-americana” durant la política de desglaç en els mandats de Barack Obama i de Raúl Castro. Per la seva “simpatia” amb el règim castrista, Rubio va assegurar que la nova ambaixadora “no pressionaria Espanya perquè augmenti la pressió contra els règims autoritaris de Cuba, Nicaragua i Veneçuela”.

Però qui és Julissa Reynoso? La diplomàtica va néixer fa 47 anys a Salcedo, una petita localitat del nord de República Dominicana, una zona allunyada del turisme que omple l’illa. Als set anys, la família va decidir emigrar als Estats Units i es va instal·lar a Nova York. Concretament al Bronx. Educada a les escoles públiques del barri novaiorquès, Reynoso ha estudiat a les universitats de Cambridge (Regne Unit), Harvard i Columbia (Estats Units).

Doctora en Jurisprudència per la Facultat de Dret de Columbia i llicenciada en Filosofia i Estudis del desenvolupament per Cambridge, l’ambaixadora va treballar per a la jutgessa Laura Taylor Swain i és sòcia del despatx Winston & Strawn. Reynoso, d’altra banda, exercia a més de com a assessora del president, Joe Biden, com a cap de gabinet de la primera dama, Jill Biden, i ha estat copresidenta del Consell de Política de Gènere de la Casa Blanca.

Així mateix, té experiència al capdavant d’una ambaixada, ja que va ser titular de la missió diplomàtica dels Estats Units a Uruguai, i també ha estat subsecretària d’Estat a l’Oficina d’Afers de l’Hemisferi Occidental.

L’ambaixadora a Andorra ha publicat escrits sobre el dret comparat, la reforma normativa, l’organització comunitària, la política d’immigració i la política llatinoamericana.

Julissa Reynoso jura davant la vicepresidenta Kamala Harris el càrrec d'ambaixadora.

tracking