afectació a les línes 4 i 5 d'autobús

Reoberta la circulació cap a França i tall de l'accés a Arcalís

Mobilitat manté activada la fase groga a la General 2 a partir del Tarter

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La circulació cap a França s'ha restablert passades les 11 del matí després del tancament des d'ahir per la neu. Els problemes per les nevades van provocar el bloqueig de l'accés a França en diversos moments pels vehicles que no duien equipaments i han obligat a mantenir el tall de l'RN-22 per entrar al país veí des del Pas de la Casa fins avui. El túnel de Pimorent que estava tancat anit ha reobert i no es pot circular pel coll de Pimorent, segons ha informat Mobilitat aquest matí.

L'afectació dins del Principat és per laneu que s'acumula a la calçada a les zones altes que ha fet tallar l'accés a Arcalís passades les 11 del matí i obliga a portar equipaments per circular per la General 2 a partir del Tarter perquè Mobilitat manté activada la fase groga. Per una altra banda, el comú de Sant Julià ha tancat el passeig del riu per perill de desbordament del riu Valira.

Cues a Canillo

La nevada d’ahir, que va ser generalitzada a partir dels 1.200 metres d’altitud, va provocar cues a Canillo, on la policia va posar en marxa un control d’equipaments, i va obligar al servei de Mobilitat a activar la fase negra a Arcalís, és a dir, que la CG-3 va quedar tallada a partir del desviament de Sorteny. Poc després d’activar la fase negra a Arcalís, Mobilitat va fer al mateix a la CS-260, a la Coma de Ransol. A més de retencions a l’entrada de Canillo en sentit sud, hi va haver cues a la sortida del Tarter i a l’entrada d’Incles, també en sentit sud.

La meteorologia adversa va generat alguns entrebancs en el normal funcionament del transport regular de viatgers. Especialment a les línies L5 i L4 de Coopalsa, encarregades de donar servei a les localitats d’Arinsal i del Pas de la Casa, va informar la companyia.

En el cas de l’L4 (Andorra-Soldeu-Pas de la Casa) els retards van començar a mig matí a l’alçada de Soldeu. Per tal de pal·liar els efectes dels retards, des de Coopalsa es van intercalar les sortides previstes per garantir el servei i evitar que tots els vehicles que donaven cobertura a la zona quedessin bloquejats en un dels sentits de la marxa.

D’altra banda, dos autobusos de servei discrecional -aliens a l’empresa- van quedat bloquejats a primera hora de la tarda per la neu a Arinsal, fet que va provocar un tall en la circulació que va afectar els viatgers de la línia L5.

Una llevaneus treballa a Sant Joan de Caselles.

tracking