Meteorologia

Protecció Civil activa l'alerta per risc fort d'allaus

El perill d'allaus puja a 4 per l'acumulació de neu al nord i al centre

El risc d'allaus ha augmentat per les nevadesMeteo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha activat l'alerta per risc fort d'allaus que se situa a nivell 4 a la zona nord i centre del Principat arran de l'avís que ha fet Meteorologia que preveu gruixos de neu a l'alça amb uns 50 centímetres per sobre de 2.500 metres. La recomanació és limitar les activitats de muntanya i "utilitzar prioritàriament els recorreguts segurs de les estacions que estiguin obertes en aquells sectors del nostre territori amb més perill", exposa en un comunicat. I recorda que és necessari preparar la sortida i dur l'equipament obligatori per anar a la muntanya.

Protecció Civil ha activat a més una prealerta per nevades que afectaran especialment el nord del país amb la previsió que baixarà la cota fins al 1.300 metres aquesta nit. El servei meteorològic anuncia que les precipitacions de neu continuaran durant tot el dia i es poden acumular uns 30 centímetres de neu nova a 2.000 metres i de fins a 10 centímetres a 1.500. Els serveis d'emergència demanen a la ciutadania que avanci els desplaçaments, faci ús del transport públic i eviti el vehicle privat sempre que sigui possible i porti els equipaments obligatoris per circular.

Meteorologia indica que les temperatures es mantindran fredes aquesta setmana amb vent fluix del nord i nord-est i Protecció Civil avisa que hi haurà ràfegues de 70 quilòmetres al fons de la vall i de fins a 120 quilòmetres als cims. Les condicions meteorològiques d'avui han impedit l'obertura de les estacions d'Arcalís i Arinsal i es preveu l'obertura progressiva del sector de Pal, segons ha informat Ski Andorra.

El Govern ha informat que el COEX està fent tirs preventius d'allaus des d'ahir a les zones de més risc d'allaus d'Arcalís, Arinsal i Soldeu "per purgar la muntanya". I precisa que a Soldeu hi va haver algunes "purgues naturals que van afectar un carril de la carretera i s'ha netejat la xarxa viària i s'hi ha mantingut vigilància policial preventiva durant tota la nit".

tracking