Les estacions recuperen les xifres d'abans de la pandèmia

Vallnord-Pal Arinsal ha rebut 85.000 clients, mentre que Grandvalira i Ordino Arcalís han acollit 342.000 esquiadors

Esquiadors en un dels accessos de l'estació d'Arcalís.GRANDVALIRA RESORTS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions d’esquí van tancar ahir les setmanes festives de Nadal amb unes xifres que valoren molt satisfactòriament i que, de fet, equiparen a les de temporades d’abans de la pandèmia. Grandvalira Resorts va rebre 342.000 visitants a les estacions Grandvalira i Ordino Arcalís entre el 20 de desembre i el 9 de gener. Això suposa una mitjana de 16.300 esquiadors diaris amb una afluència màxima el dia 30 de desembre, en què 27.000 persones van visitar les seves pistes d’esquí. Per la seva banda, Vallnord-Pal Arinsal va acollir 85.000 clients entre el 24 de desembre i el 9 de gener, el que equival a una mitjana de 5.000 usuaris al dia.

Mentre que per a Vallnord-Pal Arinsal el nombre de visitants rebuts al llarg d’aquestes festes de Nadal suposen la recuperació de les xifres de la temporada 2019-2020, Grandvalira Resorts ha patit una davallada respecte aquest període, quan va arribar als 19.000 visitants de mitjana per dia. Tanmateix, les xifres d’aquesta temporada sí que superen lleugerament les de les festes nadalenques de la temporada 2018-2019. L’estació atribueix la caiguda de clients respecte la temporada 2019-2020 –que va assolir xifres rècord– al fet que aquell any els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any van caure entre setmana, motiu pel qual hi va haver més dies festius. De totes maneres, el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, va destacar que els nous preus dinàmics han permès “un augment del preu mitjà del forfet durant aquest període”, fet que ha permès compensar “la davallada de freqüentació del 13 per cent respecte a aquella temporada històrica”.

Les grans nevades a finals de novembre han permès que, malgrat les altes temperatures, Vallnord-Pal Arinsal hagi pogut gaudir del cent per cent de les pistes obertes –a excepció de dos dies. A Grandvalira i Ordino Arcalís es van poder mantenir els quilòmetres esquiables disponibles per sobre dels més de 200.

TANCAMENT D’ARINSAL

Les nevades han obligat a tancar avui, per motius de seguretat, el sector Arinsal, mentre que a la zona de Pal l’obertura serà progressiva en funció de les condicions meteorològiques. Per aquest motiu es reforçarà el servei de Freebus entre el sector d’Arinsal i la Massana.

NATURLAND ACULL 8.500 USUARIS AQUEST NADAL

Naturland ha rebut uns 8.500 usuaris durant el període de vacances de Nadal del 25 de desembre al 9 de gener. Això suposa que al voltant de 550 persones han visitat el parc cada dia, amb unes xifres destacades durant el període de l’1 al 4 de gener. La facturació ha estat lleugerament superior a la registrada durant les vacances de Nadal de la temporada 2019-2020, abans de la pandèmia. Tanmateix, la limitació i el control de l’aforament per la Covid-19 ha ocasionat, segons el parc, que s’hagi rebut prop d’un 20% menys de visitants en comparació amb el mateix període de fa dos anys. No obstant això, el centre ha aconseguit que la despesa mitjana dels clients hagi estat un 60% superior. El producte més venut ha estat l’entrada Aventura, que inclou activitats a les dues cotes i dues baixades al Tobotronc. Pel que fa a l’esquí de fons, continua sent popular.

Una terrassa en una de les pistes de Grandvalira.

tracking