El PS vol destinar 45 milions a fer 400 habitatges públics

López introdueix una esmena al pressupost per finançar un projecte que deixaria quasi desert el recinte multifuncional i beuria de tributs

Els consellers del PS Pere López i Susanna Vela.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PS aspira a donar solució “a la principal problemàtica del país” amb la construcció d’uns 400 habitatges de lloguer de titularitat pública a preu assequible de cara als propers quatre anys. El president del grup parlamentari del PS, Pere López, va explicar ahir, en la roda de premsa sobre les esmenes introduïdes al projecte de pressupost d’enguany, que pretenen injectar un total de 45 milions d’euros, dels quals 33 provindrien d’una redistribució dels comptes de l’executiu que implicaria deixar pràcticament deserta la partida del recinte multifuncional. “Volem mantenir l’equipament però són partides que no seran executades d’immediat. Encara és una qüestió que no està resolta la seva ubicació”, va afirmar. Els 12 milions restants per finançar la construcció d’habitatge sortirien, segons advoquen els socialdemòcrates, de l’impost d’habitatges buits. “Volem convertir l’ impost en finalista perquè tot el que es recapti es destini obligatòriament per llei a la construcció d’habitatge de titularitat pública”, va dir López, que va estimar que el projecte suposaria una baixada de preus del mercat d’entre un 5% i un 10%.

CANVI D'UBICACIÓ DE L'ARXIU NACIONAL

La consellera del PS Susanna Vela va anunciar ahir la presentació d’una esmena al pressupost per canviar la ubicació de l’Arxiu Nacional, prevista a l’hotel Rosaleda, per Radio Andorra, un edifici que consideren que està infrautilitzat. Vela va esgrimir que l’hotel Rosaleda no compleix la normativa internacional per acollir aquest centre d’arxius tenint en compte la proximitat i la possibilitat d’una inundació. “Invalida la salvaguarda de la documentació”, va afegir. Per últim, el PS va proposar incorporar una partida de 150.000 euros als estudis d’un centre de salut mental.

tracking