El Nadal deixa ocupacions prepandèmiques als hotels

Les previsions per als caps de setmana de gener i febrer són bones

L'avinguda Carlemany durant les festes de Nadal.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les vacances de Nadal han deixat als hotels una ocupació mitjana del 80 per cent entre el 24 de desembre i el 9 de gener, una dada que, segons el president de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, és “similar a la d’un any prepandèmia”. Si bé és cert que Pujol admet que “són bones xifres”, no nega que els ha quedat un “regust amarg”, perquè “tres dies abans de Nadal la previsió era del 83 per cent”, però la covid va fer que algunes reserves caiguessin a l’últim moment. Tot i això, assegura que el 65 per cent d’ocupació entre el 24 i el 26 de desembre és un percentatge similar als d’abans de la pandèmia.

El president de la UHA va indicar que per Cap d’Any les xifres “sempre són bones”, una tendència que s’ha seguit enguany, amb un 89 per cent d’ocupació entre el 27 de desembre i l’1 de gener. En canvi, les dates de Reis, entre el 2 i el 9 de gener, han estat especialment bones aquest any, amb una ocupació del 83 per cent. Pujol ho atribueix, principalment, al fet que el dia de Reis va coincidir amb un dijous, fet que va animar la gent a fer pont fins al cap de setmana, però també, en menor grau, al fet que algunes de les reserves de Nadal es van ajornar.

Pel que fa a la resta del gener i febrer, la UHA preveu bons caps de setmana, tot apuntant que “tenim reserves i la sensació és correcta”. En canvi, la caiguda del turista internacional, especialment del britànic, els fa estar “insegurs” entre setmana.

tracking