el pressupost de l'any passat s'ha executat en un 92%

El Govern manté en 180.000 euros la partida d'ajudes a projectes culturals

Sílvia Riva.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la convocatòria de subvencions a projectes culturals de l’exercici del 2022. Es manté la partida ja destinada l’any passat i que és de 180.000 euros i, per tant, l’increment del 20% sobre l’import del 2020, tal com va detallar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. “Mantenim la dotació pressupostària respecte a l’any passat i adaptem algunes de les bases tenint en compte les diverses propostes de millora del mateix sector”, va indicar la titular de Cultura.

La convocatòria inclou la concessió de subvencions per a projectes en l’àmbit de les arts escèniques i la música; en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals; per a la divulgació cultural i activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional; per a projectes editorials; per a activitats literàries i ajuts a la creació, i per a projectes de difusió cultural dels mitjans de comunicació privats. Es manté suspesa la subvenció per a la promoció exterior a causa de la pandèmia de la covid-19.

Respecte de les novetats, en la producció de projectes audiovisuals que no s’impulsin en català, caldrà que sempre estiguin doblats o subtitulats en la llegua oficial del país per poder rebre la subvenció. Pel que fa als projectes de caràcter literari, es continua donant prioritat als projectes en català, però s’amplia la possibilitat de poder sol·licitar la subvenció per a projectes en altres llengües.

Riva va fer un balanç satisfactori de la convocatòria del 2021 ja que es van executar el 86,7% dels projectes atorgats, que representa el 92,8% del pressupost (167.000 euros).

Els interessats a poder obtenir una subvenció d’aquesta nova convocatòria tenen fins al 28 de febrer a dos quarts de tres de la tarda per formalitzar la sol·licitud a la seu del ministeri de Cultura.

tracking