acusat d'una desena de delictes

La Fiscalia espanyola demana 47 anys de presó per a Gao Ping

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia anticorrupció ha acusat un total de 107 persones per l’operació Emperador, una macroorganització criminal liderada pel ciutadà xinès Gao Ping per dur a terme una activitat sistemàtica de frau fiscal entre el 2010 i el 2012, per delictes que van des de l’organització criminal fins al suborn, passant pel contraban, el blanqueig de capitals, delictes contra la Hisenda Pública, amenaces o detenció il·legal.

A l’escrit d’acusació, a què ha tingut accés Europa Press, el Ministeri Fiscal sol·licita la pena de 47 anys i tres mesos de presó per al capitost, Gao Ping, a qui endossa més d’una desena de delictes, i per al qual també interessa una multa de 77,5 milions d’euros. La posició de la Fiscalia espanyola complica molt els arguments dels processats a Andorra per la causa primera del cas BPA, que defensen què els setanta milions que el testaferro de Gao Ping, Rafael Pallardó, va enviar a la Xina a través de BPA no poden ser qualificats com a blanqueig sinó delicte fiscal, que no estava tipificat en aquells moments a Andorra.

La Fiscalia sosté que els acusats haurien desenvolupat, de manera conjunta, concertada i permanent, diferents activitats criminals encaminades a obtenir un benefici econòmic sota “l’autoritat de Gao Ping” i un “grup de subordinats de la seva sencera confiança”.

A la cúpula, Ping hauria exercit el control de l’entramat societari amb l’ajuda del cap de comptabilitat, Qiaoya Ling, així com de l’activitat empresarial i comercial de l’organització criminal a Itàlia a través del fugit Xuqun He Wang, el pare del seu cunyat.

Ping hauria controlat el flux de diners que arribava a comptes bancaris a la Xina gràcies a la xarxa familiar. El seu cunyat seria el màxim responsable de la planificació de les transferències fora de les vies legals.

tracking