Policia

Extradit des de Txèquia un lladre de rellotges de luxe

L'home ha de complir una pena de 15 mesos i pagar 47.000 euros per l'import dels objectes robats

El Col·legi d'Advocats veu reduir a la mínima expressió la presó provisionalFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un home de 45 anys recercat per robar rellotges de luxe a joieries del país va ser extradit ahir des de Txèquia en compliment d'una ordre de recerca internacional dictada per la batlle Alexandra Teres. El fugitiu ha ingressat a la presó de la Comella per complir una condemna de 15 mesos ferms que es complementa amb 10 anys d'expulsió del Principat i l'abonament de 47.000 euros pel valor dels objectes furtats, segons ha informat la policia aquest matí.

El cos de seguretat explica que l'home va ser identificat amb una emprenta digital trobada pel grup d'identitat judicial i amb l'intercanvi d'informació amb Interpol va poder ser identificat. L'ordre de detenció emesa per la Batllia va permetre localitzar el lladre a les Illes Canàries el 2019, on va ser detingut per la policia espanyola. Les autoritats veïnes el van deportar a Txèquia perquè també estava reclamat per les autoritats judicials i una vegada ha complert el procés pendent va ser posat a disposició de les autoritats andorranes.

L'home va ser traslladat en avió des de Praga fins a Espanya d'on va arribar per carretera fins a Andorra on va entrar al centre penitenciari després de comparèixer a la Batllia. Els furts de rellotges de luxe es van produir entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre del 2018 que el fugitiu agafava mentre els depenents de les joieries li estaven ensenyant els articles. L'empresonat té antecedents a diversos països, on es movia amb identitats falses, i està considerat un especialista en robatoris de material de gran valor a joieries.

tracking