La justícia gal·la valida el passi que porta a l'ostracisme els no vacunats

El Consell Constitucional francès dona llum verd a la llei del certificat sanitari

L'Assemblea Nacional va aprovar la llei diumenge.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern francès va superar ahir l’última etapa que li quedava perquè la controvertida llei del passi de vacunació entri en vigor dilluns que ve, després que el Consell Constitucional va donar suport al gruix de la norma que condemna a una mena d’ostracisme els no vacunats. El Consell, que vetlla pel compliment de la Carta Magna a França, va emetre el seu dictamen l’endemà que l’executiu d’Emmanuel Macron anunciés un calendari de desescalada per al mes de febrer, malgrat que els hospitals i els contagis al país segueixen en nivells molt alts per l’òmicron.

Els membres d’aquest organisme, que havien estat cridats a pronunciar-se pel recurs presentat per uns 60 diputats i senadors de l’esquerra, van donar el seu aval als punts essencials de la llei del passi sanitari, que va tenir un tortuós camí legislatiu fins a l’aprovació diumenge passat.

L’entrada a bona part d’espais d’accés públic (cinemes, teatres, museus, bars, restaurants i grans centres comercials), així com als transports de mitjana i llarga distància, estarà subjecte a partir del dilluns al fet que les persones mostrin un codi QR amb la pauta completa de vacunació contra la covid (tres dosis) o dues dosis i un certificat d’haver passat recentment la malaltia.

Al laude, el Consell va validar una de les parts més controvertides, la que estableix que el personal de cafeteries o restaurants pugui controlar la identitat dels clients per assegurar l’autenticitat dels certificats de vacunes. La comprovació de la identitat normalment és potestat dels cossos de seguretat de l’Estat i només es farà en cas de dubtes seriosos sobre l’autenticitat del passi.

“Si la persona es nega a mostrar un document per a aquest fi no hi haurà cap altra conseqüència que la de no poder entrar al lloc”, segons estableix la decisió difosa pel Consell Constitucional.

tracking