les precipitacions van ser més variables

Les temperatures es van mantenir l'any passat dins la mitjana climàtica

Els valors van estar lleugerament per sobre dels habituals tots els mesos del 2021

Les temperatures es van mantenir l'any passat dins la mitjana climàtica

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El 2021 ha estat normal pel que fa a temperatures, amb valors lleugerament per sobre de la mitjana tots el mesos, excepte l’agost, que va ser lleugerament més fresc. Quant a les precipitacions, el 2021 ha estat més variable i cal destacar els mesos de juny i desembre, molt plujosos, i els mesos de març i agost, molt secs. Així es desprèn de les dades de l’estació meteorològica del roc de Sant Pere, situada a 1.113 metres d’altitud, recollides pel Servei Meteorològic Nacional. Cal recordar que l’any passat l’estació del roc de Sant Pere va fer 30 anys i aquest és el període de referència per calcular la mitjana climàtica d’aquesta estació. És la mitjana de tots els anys que componen el trentenni, i permet reduir la variabilitat anual i establir uns valors mitjans de referència, explica el Servei Meteorològic a les seves xarxes socials.

Quant a les temperatures del 2021, el mes més fred va ser el gener, amb una mitjana de 2,9 graus en aquesta estació, dues dècimes per sobre de la temperatura mitjana dels darrers 30 anys. El febrer va ser gairebé quatre graus més càlid que la mitjana. El mes més càlid va ser el juliol, amb una temperatura de 20,4 graus, 1,1 per sobre de la mitjana.

Respecte a les precipitacions, al juny van caure 156,7 mm, 73,7 més de la mitjana. A l’agost va ploure 15,4 mm, 74,8 menys.

tracking