primera trobada

Terceravia encara no ha decidit si vol participar en la taula per l'avortament

La majoria i el PS esperen la resposta per acordar la data de la primera reunió

Una manifestació a favor de l'avortament.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La reunió per parlar sobre l’encaix de l’avortament al Principat a la qual es va comprometre el cap de Govern, Xavier Espot, en seu parlamentària encara no té data fixada. Els grups de la majoria i el PS estan pendents de la resposta de terceravia per determinar un dia al calendari. El grup que presideix Josep Pintat es va reunir ahir per parlar sobre la qüestió, però des de la formació afirmen que encara no s’ha pres cap decisió. La qüestió és delicada però la resta de grups ja han dit que estan disposats a seure’n i parlar-ne. Sempre, això sí, sota la premissa de tenir un debat serè, assossegat i fora del focus mediàtic.

La proposta va sorgir en una sessió de control parlamentari amb els ulls posats en l’informe encarregat pel Govern Martí sobre l’avortament i el Coprincipat, que obria una petita escletxa a despenalitzar l’avortament en les primeres setmanes d’embaràs sense infringir la Constitució. El cap de Govern es va acabar comprometent amb el PS a parlar-ne en privat i els socialdemòcrates van agafar el guant i pocs dies després van proposar celebrar una primera reunió el 18 de gener. La data va ser rebutjada per l’executiu, que va al·legar que es tractava d’un tema d’Estat i que per tant no tenia sentit que només hi participessin DA i el PS.

És per això que el Govern va decidir parlar-ne també amb la resta de forces polítiques. La qüestió es va parlar en la darrera junta de presidents del Consell i, segons van indicar les fonts consultades, els tres grups parlamentaris que donen suport a l’executiu –demòcrates, liberals i Ciutadans Compromesos– estan disposats a intentar buscar una solució a la problemàtica. El PS també es mostra obert a parlar-ne acceptant les regles del joc proposades per Govern. Terceravia, però, no es vol posicionar i ara per ara ha preferit no fer cap comentari sobre la qüestió.

tracking