100% de cobertura per als infectats de covid a la feina

Dos treballadors del SAAS.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’executiu està treballant per recuperar el 100% de cobertura per als treballadors que s’infectin de la covid-19 a la feina. Ara mateix, quan un treballador ha d’agafar la baixa per aquesta casuística es considera malaltia laboral i comença a cobrar a partir del primer dia el 66% del salari. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar ahir a la tarda que el Govern està mirant la manera de fer-ho ja que és necessari un canvi legislatiu per recuperar aquesta mesura que ja va estar en vigor al principi de la pandèmia.

La setmana passada, en declaracions al Diari, representants del comitè d’empresa del SAAS van expresar el desig de recuperar aquesta mesura a causa del gran nombre de baixes que està provocant la variant òmicron en el personal sanitari. Tot i això, Martínez Benazet va assenyalar que cap membre del comitè d’empresa s’havia posat en contacte amb ell per demanar-ho.

DEMANDES DEL SEP

Els afiliats del Sindicat d’Ense­nyament Públic (SEP) han demanat al ministeri d’Educació que els dotin de mascaretes FFP2 i la revisió dels confinament de maternal així com propostes de millora tant per a primera com a segona ensenyança. Divendres la junta del SEP va assistir a una reunió telemàtica amb el ministre Martínez Benazet i la titular d’Educació, Ester Vilarrubla. En un comunicat el SEP assegura que se’ls va demanar, degut als canvis en l’afectació de la pandèmia, un marge prudencial d’una o dues setmanes per poder aplicar, o no, alguna de les mesures proposades des del sindicat.

tracking