pena complementària de suspensió de l'activitat

Anul·lada la inhabilitació de l'advocat Parramon

Josep Parramon.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha estimat el recurs d’empara de Josep Parramon i anul·la la inhabilitació de 5 anys al lletrat en resoldre que la condemna “vulnera el dret a la jurisdicció en base al principi de seguretat jurídica, el qual implica que el justiciable tingui la certesa que la pena que ha de suportar és conforme al dret en vigor en el moment en què va cometre el delicte pel qual se’l va condemnar”.

L’advocat al·legava en els recursos presentats que “havia estat condemnat a una pena complementària superior a la legal”. L’Alt Tribunal “reconeix que la pena complementària de suspensió de l’activitat professional per una durada de 5 anys és contrària a dret, ja que excedeix la durada prEl Tribunal Constitucional ha estimat el recurs d’empara de Josep Parramon i anul·la la inhabilitació de 5 anys al lletrat en resoldre que la condemna “vulnera el dret a la jurisdicció en base al principi de seguretat jurídica, el qual implica que el justiciable tingui la certesa que la pena que ha de suportar és conforme al dret en vigor en el moment en què va cometre el delicte pel qual se’l va condemnar”.

L’advocat al·legava en els recursos presentats que “havia estat condemnat a una pena complementària superior a la legal”. L’Alt Tribunal “reconeix que la pena complementària de suspensió de l’activitat professional per una durada de 5 anys és contrària a dret, ja que excedeix la durada prevista per la llei aplicable en el moment de la comissió dels fets, és a dir, 18 mesos” per la condemna d’apropiació indeguda. Els magistrats han atorgat l’empara al recurrent únicament pel que fa a l’execució de la durada de la pena complementària.vista per la llei aplicable en el moment de la comissió dels fets, és a dir, 18 mesos” per la condemna d’apropiació indeguda. Els magistrats han atorgat l’empara al recurrent únicament pel que fa a l’execució de la durada de la pena complementària.

tracking