Catalunya elimina l'ús del passaport covid

El certificat sanitari no erà necessari a partir d'aquesta mitjanit

El conseller de Salut català, Josep Maria Argimon.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern català ha decidit eliminar l'obligatorietat de presentar el passaport covid a partir d'aquesta mitjanit. El certificar sanitari ja no serà necessari per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències com s'exigia fins ara.

La comissió delegada per a la covid-19 de la Generalitat havia de decidir avui si demanava al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del passaport covid. El govern català va rebre ahir l’informe del comitè científic assessor, que hi fa consideracions a favor i en contra. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que si fos necessari s’entraria una resolució “ràpida” al TSJC perquè s’hi pronunciés. A més, va argumentar que el tribunal només tindria un assumpte a valorar, “una mesura que ja ha analitzat, no li ve de nou”. No s’hauria de pronunciar pel culte, per les reunions o pel toc de queda. En cas que la mesura decaigués, es podria aplicar la mateixa nit d’avui.

El conseller va subratllar que si la mesura s’acabés aixecant, es podria fer ràpidament a través d’una resolució urgent del DOGC que entraria en vigor la mitjanit d’avui a demà.

tracking