Declaracions de l'IGI sense recàrrec fins al 4 de febrer

Mesura del Govern per la caiguda de la plataforma de Tributs que ha impedit a alguns obligats presentar la declaració aquests dies

El portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Tributs i Fronteres va resoldre ahir les incidències que estaven afectant la plataforma per a la presentació telemàtica de les declaracions d’impostos que havien fet impossible a alguns obligats tributaris entrar les corresponents a l’impost general indirecte (IGI) i a l’impost de la renda per als no residents fiscals (IRNR). Segons va explicar el portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, els problemes que fa uns dies estaven afectant la plataforma per a la presentació de les declaracions es van generalitzar des de dimarts fins ahir al migdia, moment en què va tornar a la normalitat.

Uns problemes que s’han donat just a pocs dies de la finalització de la campanya de presentació d’aquestes dues declaracions, el 31 de gener, fet que ha portat el Govern a adoptar dues mesures perquè els obligats tributaris que han intentat presentar els impostos no es vegin perjudicats. Per una banda, l’executiu ha decidit que la declaració de l’IGI i de l’IRNR es podrà fer fins al 4 de febrer sense recàrrec pels problemes de la plataforma de Tributs. Per l’altra, es permetrà pagar per domiciliació bancària els tributs també fins aquesta data. Aquesta modalitat acaba a final de mes i llavors s’hauria de fer per transferència però el Govern mantindrà la domiciliació fins al 4 de febrer.

El titular de Finances va afirmar que els problemes de la plataforma són de funcionament tècnic i no tenen res a veure amb cap atac de tercers ni tenen vinculació amb els que ha patit Andorra Telecom el cap de setmana i dilluns. Jover va indicar que encara no té l’informe sobre les causes del mal funcionament de la plataforma que ha provocat la caiguda “i mirarem què s’ha de fer perquè no es torni a produir perquè la plataforma de Tributs és molt important per a Govern”.

ACORDS DEL GOVERN

Patrimoni cultural

Les fins ara àrees de Béns Immobles i Béns Mobles del ministeri de Cultura s’agrupen en una de sola anomenada Patrimoni Cultural.

Estatut Unesco

Aprovat el nou estatut de la comissió nacional andorrana per a la Unesco, que introdueix la figura del vicepresident a la comissió.

Salari mitjà

El salari global mensual mitjà cotitzat pel conjunt de persones assalariades a la CASS de l’any 2021 s’ha situat en 2.158,40 euros.

Candidats lliures

Els candidats lliures al graduat en segona ensenyança podran fer la inscripció del 3 al 16 de febrer.

tracking