ciberatac a andorra telecom

Els 'streamers' premiaran qui descobreixi els hackers

Auronplay i El Rubius ofereixen 10.000 euros a qui els doni informació per poder portar els responsables de l’atac a la justícia

Auronplay, durant un streaming a Twitch.twitch

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els youtubers residents al Principat afectats pel ciberatac que Andorra Telecom va patir la setmana passada, i que els va fer perdre la plaça al Joc del Calamar de Minecraft, estan decidits a descobrir els responsables i portar-los davant la justícia.

Els streamers Auronplay i El Rubius, durant una emissió en directe a través de la plataforma Twitch, van arribar a oferir una recompensa de 10.000 euros a qui els faciliti informació dels hackers que els permeti “poder-los portar a la justícia”.

En concret, Auronplay va parlar als seus seguidors de la denúncia que ell i els seus companys interposaran davant les autoritats. “El que farem serà anar a la policia i posar una denúncia col·lectiva. Inclús la pròpia companyia telefònica també ho denunciarà”.

Auronplay va seguir advertint que té el poder adquisitiu necessari per arribar fins al fons de la qüestió i fer que els responsables del ciberatac els recompensin pels danys i perjudicis que els han causat. “Ara mateix, suposo que estaran rient a casa seva, però de veritat, per sort o desgràcia, us esteu posant amb persones que tenen recursos econòmics com per portar tot això fins al final. Així que, amb respecte us dic que, algun dia us en penedireu. I no és una amenaça, és una amenaça amb la llei. Quan un jutge us condemni, plorareu. Arribarà el dia”.

En aquest sentit, l’streamer va assegurar tenir molta informació de l’origen de l’atac. En concret, va apuntar que “sabem d’on ve l’atac, sabem qui va animar a fer-lo, tinc fins i tot el clan de Fortnite al qual pertany la persona... tenim moltes dades”.

A mesura que avancin en la investigació, els youtubers informaran els seus seguidors a través de les plataformes. En qualsevol cas, els atacs produïts la setmana passada i que van afectar la connexió a internet no s’han tornat a repetir.

L'ACCIÓ VA ELIMINAR ELS YOUTUBERS RESIDENTS DE LA FASE FINAL

Andorra Telecom va informar la setmana passada que estava rebent diversos atacs de denegació de servei que van afectar la connectivitat a la xarxa d’internet. La parapública va informar a través del seu compte de Twitter del primer atac divendres passat. Tanmateix, les interferències es van reiterar durant el cap de setmana i dilluns, i quan semblava que el servei s’havia recuperat, Andorra Telecom va patir un altre ciberatac. Aquestes interferències al sistema van afectar els usuaris del país –tant els clients de fibra òptica com els de 4G–, que van tenir problemes a l’hora de navegar per internet. Però el veritable objectiu dels hackers amagats darrere aquests atacs era boicotejar la participació dels youtubers residents al Principat al Squid Game Minecraft de Twitch, una partida de videojoc inspirada en la popular sèrie El joc del calamar de Netflix. Així, alguns dels youtubers afectats van ser Auronplay, El Rubius o TheGrefg. Els hackers van aconseguir deixar sense accés a internet i a la plataforma a la majoria de streamers que viuen a Andorra, de manera que van quedar eliminats de la ronda final que tenia un premi de 100.000 dòlars. La pèrdua va anar més enllà a la possibilitat d’optar al premi final, ja que els creadors de contingut no van poder realitzar els seus directes, amb l’impacte econòmic que això els va ocasionar.

tracking