Catalunya es prepara per a un “possible tram final”

El conseller català de Salut.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que el seu departament es prepara per a un “possible tram final” de la pandèmia de la Covid-19 i recuperar la normalitat, tot i que ha remarcat les dificultats de fer previsions.

En un article d'opinió publicat al diari La Vanguardia ahir diumenge, ha dit que “la transició d'un model de vigilància d'emergència a un model actiu de vigilància sentinella” està molt avançada.

Segons Argimon, l’objectiu és disposar d’un sistema de vigilància d’infeccions respiratòries articulat en quatre pilars: sanitaris que recullin mostres de persones amb simptomatologia; vigilància exhaustiva dels casos; capacitat diagnòstica, i desenvolupament de models predictius.

Argimon ha rebutjat el terme gripalització, així com que el coronavirus sigui com la grip “per respecte a tot el que hem viscut” i perquè, segons ell, cap epidèmia de grip ha portat mig miler de persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) en poques setmanes. Ha afirmat que per recuperar la capacitat assistencial del sistema sanitari català “la gran prioritat és aconseguir els recursos que es necessiten”, i ha criticat els que proposen plans de xoc per desconeixement, diu, sobre la gestió sanitària. El titular de Salut ha sostingut que el procés de vacunació és una “gran història d'èxit col·lectiu”, la tasca d'immunització de la població del qual s'està veient complementada pels casos de recuperació de la malaltia, segons ell.

Dos anys després que es detectés el primer contagi per Covid-19 a Espanya, les autoritats sanitàries constaten una “lleugera tendència descendent” de la pandèmia.

tracking