mostra temporal

'La generació de Matisse, Lagar i Foujita', al Thyssen

La nova exposició del museu escaldenc, ‘Made in Paris’, es podrà veure des del 10 febrer fins al 8 de gener de l’any vinent

El Museu Carmen Thyssen Andorra.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La nova nostra temporal del Museu Carmen Thyssen Andorra ha estat titulada Made in Paris. La generació de Matisse, Lagar i Foujita. L’exposició obrirà les portes el 10 de febrer i les tancarà el 8 de gener de l’any vinent, i entre els quadres que es podran veure hi ha Baile gitano (1914), d’Hermen Anglada Camarasa, Paisaje al atardecer con dantzaris (sense data), de Valentín de Zubiaurre, i El baño de las ninfas (1915), d’Antonio Muñoz Degrain. Els tres quadres formen part de la col·lecció permanent del Museu Carmen Thyssen de Màlaga i seran cedits per la pinacoteca andalusa a l’espai d’Escaldes-Engordany. Ho va explicar ahir la directora artística del Museu Carmen Thyssen de Màlaga, Lourdes Moreno, que va ser qui va avançar el nom i les dates de la nova exposició del Museu Carmen Thyssen Andorra.

També ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) donava pistes de la nova exposició de la pinacoteca andorrana en publicar el decret a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, aprovat amb l’objectiu de declarar “projecte estratègic i d’interès nacional l’exposició d’obres que s’exposaran al Museu Carmen Thyssen Andorra, entre el dia 10 de febrer del 2022 i el 8 de gener del 2023”.

Cal recordar que el 9 de gener es va clausurar l’exposició temporal del Museu Thyssen Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas, havent acollit 10.129 visitants, dels quals més de la meitat, 5.479, residents al Principat. La mostra al museu escaldenc, amb obres cedides per Crèdit Andorrà, creava un recorregut per l’obra d’artistes catalans de la fi del segle XIX i el principi del segle XX.

tracking