xifres del gener

Els ingressos per la taxa al tabac es disparen

Duana del riu Runer.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ingressos per la taxa a la importació de tabac es van disparar al gener respecte al mateix mes de l’any passat. Segons les dades fetes públiques ahir per la duana, l’Estat va ingressar el gener passat 7,4 milions d’euros per la taxa que grava la importació de tabac. Es tracta d’un 173,5% més que el que es va ingressar el mateix mes de l’any passat, en plena pandèmia. Aquell gener la duana va recaptar 2,7 milions per aquest capítol. Respecte al gener del 2020, hi ha hagut un increment en els ingressos per la taxa al tabac del 6,8%. Aquell mes es van recaptar 6,9 milions.

Quant als ingressos per la totalitat de les importacions, inclosa la taxa al tabac, l’Estat va recaptar el gener passat 15,8 milions d’euros. Són els mateixos diners que es van ingressar per aquestes taxes el gener del 2020, un mes i mig abans que esclatés la pandèmia de coronavirus. Respecte al mateix mes de l’any passat, l’increment de la recaptació és del 103,5%, ja que el gener del 2021 es van ingressar 7,7 milions.

També s’han incrementat els ingressos per la taxa a la importació de begudes. Han crescut un 112,4% (623.393 euros) respecte al gener del 2021. La recaptació pels combustibles minerals (4,3 milions) puja un 72,3%.

tracking