Govern oficialitza el préstec per a la diversificació digital

L’executiu rep vuit milions d’euros del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa a un interès del 0,78% a retornar en 19 anys

El portaveu i ministre de Finances, Eric Jover.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la formalització del préstec de vuit milions d’euros atorgat pel Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) destinat a finançar part de les despeses previstes per a la implementació del programa de transformació digital d’Andorra. Aquest finançament, a 19 anys amb un any de carència i un tipus d’interès d’un 0,78%, és el primer que el CEB atorga a un país per impulsar la digitalització. Ho va explicar el portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en què va afegir que la transformació digital “és un dels eixos estratègics del país i és per això que en l’àmbit de l’endeutament hem de buscar productes específics que ens ajudin a marcar aquest repte”.

Aquest àmbit, va indicar, es tractarà igual que l’enfocat a la sostenibilitat, que “és un dels reptes del Govern, i hem alineat la gestió del deute també en aquest sentit”. El ministre va recordar que l’abril passat es va fer una emissió de 500 milions de bons verds socials i sostenibles, i va anunciar que en les pròximes setmanes es tornarà a fer una operació d’aquests tipus de bons “amb la voluntat de gestionar el deute de la mateixa manera que prioritzem les estratègies del Govern”. La intenció és posar en marxa una operació amb la voluntat d’emetre 500 milions d’euros amb bons verds i sostenibles “amb un període de retorn més llarg i un tipus d’interès més baix que els de l’abril passat”.

Enguany les emissions de deute seran de 600 milions per refinançar operacions que ara caduquen i disminuir el volum de deute.

+

Lycée comte de foix

Adjudicats per 648.472,98 euros els treballs per reformar i rehabilitar l’antic edifici de l’escola espanyola de Ciutat de Valls per a l’extensió del Lycée Comte de Foix.

Bàxtelor en psicologia

Aprovat el pla d’estudis del bàtxelor en psicologia de la Universitat Carlemany.

Reglament del bingo

Modificat el reglament del bingo per actualitzar-lo a l’evolució i innovació del joc.

tracking