emergències

Els bombers cooperen en un rescat de muntanya al Pirineu

Una de les esquiadores va ser traslladada d’urgència a Lleida després d’una caiguda de 50 metres a la Vall Fosca i té un quadre clínic greu

L'helicòpter enlairant-se.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els bombers van col·laborar durant la matinada de diumenge amb cossos d’emergència de la Generalitat de Catalunya en el rescat de dues esquiadores de muntanya. Una d’elles, de 22 anys, va ser traslladada amb caràcter d'urgència a les 2.20 hores a Torre de Cabdella (Lleida) després de patir una caiguda de 50 metres i ser diagnosticada amb un pronòstic greu per una fractura de fèmur i de pelvis, segons van informar fonts de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. La noia, que també presentava factors hipotèrmics, va ser evacuada amb un helicòpter dels bombers del Principat fins a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L’altra ferida, que presentava un traumatisme cranioencefàlic lleu i un traumatisme en una mà, va ser evacuada amb un helicòpter dels bombers catalans i traslladada a l’Hospital de Tremp ahir a primera hora del matí després de passar la nit “en un punt calent” al lloc de l'accident amb dos membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), una metgessa i dos companys del grup d'esquí.

Tot plegat va començar dissabte al voltant de les 19.00 hores, quan els bombers de GRAE de Catalunya van rebre un avís que alertava que dues de les integrants d’un grup de sis esquiadors de muntanya havien patit una caiguda, prop de la zona de l’estany de Saburó (Lleida), a uns 2.540 metres d’altura. La resta dels integrants del grup van ser traslladats ahir a la nit a un refugi de la zona amb els professionals que participaven en l’operatiu, des d’on van ser evacuats ahir en helicòpter després del rescat de l’esquiadora amb el traumatisme lleu.

Al dispositiu organitzat pels bombers de la Generalitat han participat tant efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) com del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), així com també va comptar amb la col·laboració dels bombers d'Andorra.

tracking