MODIFICACIÓ REGLAMENT DEL TRIBUNAL MÈDIC

La CASS reclama anul·lar la pujada indiscriminada del cost d'informes mèdics

El Consell d'Administració considera que aquesta modificació va en contra de tots els assegurats i de la mateixa seguretat social

La CASS acumulava un dèficit a la branca general de 33,4 milions fins al 30 de setembre.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Consell d'Administració de laCASSconsidera desorbitada la pujada de preus que el Govern ha establert pel que fa al cost dels informes mèdics quan l'assegurat no està d'acord amb l'alta mèdica i afirma que aquesta pujada va en contra de tots els assegurats i de la mateixa seguretat social. Així mateix, indiquen que aquest plantejament pot dificultar l'accés als drets dels assegurats de recórrer davant de les instàncies administratives.

En aquest sentit, laCASSdemana a l'executiu en un informe de valoració, que reconsideri la seva decisió i proposa deixar les tarifes tal com estaven anteriorment, o en cas d'haver-se de plantejar una pujada de preus proposen que es faci de manera indexada amb l'IPC. També aposten per la supressió dels articles on s'indica necessari l'acord de laCASSperquè l'assegurat pugui gaudir d'unes proves especialitzades considerades pel Tribunal.

La valoració del consell administratiu es basa en la proposta de modificació del reglament delTribunalMèdic que va establir l'executiu el passat 2 de febrer. Aquest tribunal dirimeix en segona instància administrativa els recursos plantejats al Consell d'Administració de laseguretat social en matèria de baixes laborals i invalideses. Els seus dictàmens són vinculants per la decisió del Consell d'Administració en la resolució de recursos en temes mèdics.

Sobre el reglament en qüestió, laCASSvol fer saber al Govern que l'augment del cost dels informes mèdics per no estar d'acord amb l'alta mèdica ihaver d'acudiral Tribunal mèdic és injust iinjustificable, ja quesuposa una pujada del 100% pels assegurats, passant dels 33 euros que es pagaven amb l'anterior normativa als 66 euros en l'actual. Per la mateixaCASStambé suposa un augment del 100% i passa dels 99 euros anteriors als 199 euros actuals si és el Consell d'Administració qui demana l'informe. I es tracta del mateix percentatge si les despeses estan compartides entre laCASSi l'assegurat (en cas que l'informe el demani les dues parts).

També notifiquen que aquesta pujadaafecta elsinformes d'Invalidesa on l'augment és del 50% respecte a l'anterior normativa, passant dels 66 euros als 99 euros actuals pels assegurats. Per laCASSl'augment també és del 50% de 198 euros anteriors als 298 euros actuals, quan l'informe el demana el Consell d'Administració. Si les despeses són compartides l'augmentésel mateix.

Per altra banda, si el Tribunal demana una prova o una visita d'especialista complementària per tal de dictaminar sobre la seva baixa o invalidesa, la redacció actual del reglament dona atribucions a laCASSper determinar siéspertinent o no la prova o l'especialista, és a dir que per la realització d'aquestes proves hi ha d'haver un acord favorable per laCASSquan la mateixa és part del Tribunall. Per això consideren que s'hauria de suprimir aquest article perquè essent laseguretat social part del Tribunal Mèdic no hauria de poder obstaculitzar o impedir cap prova mèdica que demanés el mateix Tribunal perquè aniria en detriment de la persona assegurada.

tracking