fi del mandat de xavier sopena

El Col·legi d'Advocats reclama recursos per agilitzar la justícia

Sònia Baixench és la candidata a degana

Baixench (al mig) aspira a rellevar Sopena (a l'esquerra).F.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta actual del Col·legi d’Advocat d’Andorra fa balanç de la legislatura remarcant la complexitat operativa causada per la pandèmia i demanant més agilitat en els protocols del sistema judicial andorrà.

Sònia Baixench, vicedegana del Col·legi d’Advocats d’Andorra i candidata a degana del col·legi, comenta sobre el balanç: “Demanem recursos econòmics i humans per agilitzar els processos en el si de la justícia andorrana per accelerar el ritme dels processos judicials mentre es reformen codis com el de contenciosos administratius per intentar evitar que els endarreriments actuals es repeteixin”. D’ençà que van entrar a la junta fa dos anys reclamen l’agilització dels protocols i en el balanç de la legislatura apel·len a mantenir un debat obert i constructiu amb les institucions per trobar mecanismes de millora que facilitin la feina als advocats i garanteixi els drets als ciutadans implicats en litigis.

En aquest sentit, Baixench remarca que “una justícia que arriba tard és una justícia incompleta”. A més, assegura que amb la durada mitjana que tenen actualment els processos judicials a Andorra es perjudica professionals i ciutadans.

Les eleccions al deganat del col·legi se celebraran a mitjan aquest mes. Ara per ara l’única candidata és Sònia Baixench.

tracking