Els aturats baixen un 65,8% en un any

El nombre total de llocs de treball oferts a final del gener és de 1.982 un 268,4% més que el mateix mes del 2021

Usuaris a les dependències del servei d'Ocupació i d'Immigració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de persones en recerca de feina a final del mes de gener d'enguany és de 432 persones, el que representa un increment del 0,9% respecte al mes anterior quan hi havia 428 persones, però una davallada del 65,8% en comparació amb el gener del 2021 quan hi havia 1.264 persones inscrites, segons ha explicat el ministre de Finances iPortaveuEric Jover durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. "És el primer mes des de fa temps que el nombre de persones inscrites al servei d'ocupació s'estabilitza", ha afirmat el ministre.

Jover haexplicatque les xifres recuperen nivells similars a la prepandèmia tot i que abans de la pandèmia a les mateixes dates "teníem cinc persones menys inscrites". Així mateix, haexplicatque "gairebé el 80% de les persones inscrites ho estan menys de sis mesos" perquè sol ser una "situació temporal o transitòria".

Per altra banda, segons les darreres dades delSOA, el nombre total de llocs de treball oferts a final del gener és de 1.982. Una xifra que representa un augment respecte al mes anterior de l'1,1% quan s'oferien 1.960 llocs i unaugmentdel 268,4% respecte al gener de l'any anterior quan hi havia 538 llocs oferts. Jover haafirmatque "tenim més de 900 llocs de treball més que el 2020, el que representa un repunt de l'activitat econòmica".

Pel que fa a l'ajut per desocupació involuntària, 34 persones percebien al gener la prestació, el que suposa una disminució del 2,9%respecte ales dades registrades el mes de desembre quan eren 35 persones.

117 milions d'euros de valor de béns importats

El mes de gener s'ha pogut tancar amb 117 milions d'euros de valor de béns importats, xifra que suposa un 67% més que el mateix mes de l'any anterior, segons ha informat el ministre Jover. A més, ha informat que el gener del 2020, abans de la pandèmia, es van recaptar 111 milions, el que suposa un increment del 5,4%. Sense comptabilitzar els productes relacionats amb l'energia, el gener s'han importat 98 milions d'euros, un 57% més del que s'havia efectuat el 2021 i un 2,6% més que el gener de prepandèmia. Jover ha afirmat que les dades visualitzen una recuperació del teixit econòmic del país.

Pel que fa a les exportacions, el ministre ha explicat que les dades del gener són d'un 10% més comparades amb el mateix mes del 2021 i un 22% mésrespecte al2020.

tracking