habitatge

El PS, contrari a fer pisos a l'antiga clínica

Els socialdemòcrates exigeixen al Govern que faci públics els estudis sobre el projecte

Baró i Alís, ahir a la seu del PS.V. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS critica que el Govern es plantegi reformar l’edifici de l’antiga clínica de Santa Coloma per fer-hi habitatges de lloguer a preu assequible per “l’alt risc de caiguda de rocs” que hi ha a la zona. Els socialdemòcrates, a més, demanen a l’executiu que els faci arribar els estudis que avaluen els riscos per a la seguretat i la viabilitat tècnica i econòmica d’habilitar l’immoble per a l’habitatge. “No estem tancats a la proposta, però amb el que sabem ara no podem donar-li suport”, va afirmar el secretari d’organització del PS, Pere Baró, en la roda de premsa que la formació política va organitzar ahir a la seu del partit per valorar la proposta del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, de construir pisos socials a l’antiga clínica de Santa Coloma.

El primer secretari del PS, Gerard Alís, va reaccionar amb contundència a la idea de Filloy: “Tots sabem que aquest immoble està situat en una zona d’alt risc de caiguda de rocs. Sembla que diguin als ciutadans que no es poden pagar un habitatge que vagin a un lloc on la seva vida pot perillar.” Alís, a més, va exigir al Govern que faci públics els estudis de viabilitat del projecte “no només” per a la resta de forces parlamentàries, sinó també “per al conjunt de la ciutadania”.

D’altra banda, Baró va lamentar que “l’única mesura” en política d’habitatge que ha proposat fins ara el Govern siguin ajudes al pagament del lloguer i va carregar contra l’actitud de l’executiu envers les propostes que fa el PS al Consell General: “Ens diuen que són un brindis al sol.” El secretari d’organització socialdemòcrata feia referència, amb aquestes declaracions, al ministre portaveu, Eric Jover, que en la roda de premsa posterior al consell de ministres de la setmana passada va acusar el PS de fer propostes “populistes” en habitatge amb les esmenes a la Llei del pressupost.

A pesar de les crítiques, Alís va celebrar que “per primera vegada” el Govern s’hagi “atrevit a parlar” d’habitatges de lloguer a un preu accessible. “Potser sí que hi ha un petit progrés”, va assenyalar amb ironia. El primer secretari socialdemòcrata va recordar que durant el debat parlamentari sobre la rebaixa de la cessió econòmica obligatòria –una mesura destinada a incentivar la construcció de pisos de lloguer– la majoria no va permetre que s’incloguessin criteris socials a la llei.

tracking