Govern incrementa les actuals tarifes del taxi en un 3,3%

La baixada de bandera passa a costar 2,74 euros i el quilòmetre recorregut, 1,24

Dos taxis en una parada d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir l’actualització de les tarifes del servei de taxi ordinari interurbà per a l’any 2022. L’increment dels preus es fa a proposta de l’Associació de Taxistes. Els preus vigents fins ara eren d’aplicació des del gener del 2020 i els aprovats al consell de ministres comporten un augment del 3,07%, una mica per sota de l’increment de l’índex de preus al consum (IPC) d’enguany, que és del 3,3%.

També es revisen les tarifes mínimes per trucada de telèfon a una central de reserves del taxi i s’apliquen quan l’import que assenyala el taxímetre és inferior a aquests preus mínims.

Després de l’augment de les tarifes del taxi aprovades pel consell de ministres, la baixada de bandera passa a costar de 2,65 euros a 2,74. La tarifa per quilòmetre recorregut els dies laborables de set del matí a nou de la nit passa d’1,16 euros a 1,24. I l’import per quilòmetre recorregut en horari nocturn i dies festius passa d’1,37 euros a 1,42. L’hora d’espera passa a costar 20,04 euros, abans de la pujada era de 19,40, i el quilòmetre recorregut a l’exterior, 0,58, quan abans de l’increment aprovat per Govern costava 0,56.

MÉS

-Corb marí gros

Aprovat el decret de gestió, control i regulació de la població de corb marí gros que ha de servir per evitar que aquesta espècie invasora malmeti la població piscícola natural dels rius d’Andorra.

-Proves de batxillerat

Educació ha convocat la prova oficial de batxillerat, la prova oficial de batxillerat professional i d’accés als estudis d’ensenyament superior per a majors de 25 anys.

-Tribunal mèdic

El portaveu del Govern va defensar ahir la pujada de les tarifes del tribunal mèdic i les bones relacions amb la CASS.

REGLAMENT DE LA COMISSIÓ D'HABITATGE

El Govern va aprovar ahir el Reglament de la comissió nacional d’Habitatge, que regula –entre d’altres– la naturalesa, la composició i les funcions de la comissió. Es recorda que la Llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge (INH) va crear alhora la comissió nacional de l’Habitatge com a òrgan consultiu i de participació, que recull i consolida tota la feina feta per la Taula nacional de l’Habitatge. D’aquesta manera, la comissió nacional de l’Habitatge s’adscriu a l’INH com a òrgan consultiu i de participació, que –entre d’altres– té com a funcions intercanviar informació i contribuir a definir, a elaborar i a analitzar propostes en relació amb les polítiques d’habitatge, així com debatre i analitzar els avantprojectes normatius i els plans i programes.

tracking