institucions culturals

L'Institut Cervantes aspira a impulsar els certificats DELE

El director de la institució de Tolosa, Juan Pedro de Besterrechea, considera que poden beneficiar els estudiants en la seva mobilitat

Àngel Ros i Juan Pedro de Basterrechea descobrint la placa de la delegació de l'Institut Cervantes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixada d’Espanya va acollir ahir a la tarda la inauguració formal de l’extensió de l’Institut Cervantes de Tolosa a Andorra. La institució –segons van informar l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, i el director de l’Institut Cervantes de la regió occitana, Juan Pedro de Basterrechea– tindrà dues funcions principals: per una banda, impulsar les certificacions DELE i, per l’altra, divulgar la cultura i la llengua espanyola a partir de diverses exposicions que anirà acollint l’espai. “Estem duent a terme un reforç important en la comunicació perquè més alumnes es presentin a aquests exàmens. Enguany, de fet, ja s’hi han inscrit 100 candidats”, va fer saber Ros, a més de detallar que el nombre d’inscrits ha augmentat des de l’any passat, quan se’n van registrar 20. Els diplomes d’espanyol DELE són títols oficials acreditatius del grau de competència i del domini de l’idioma espanyol que atorga l’Institut Cervantes en nom del ministeri d’Educació i Formació Professional d’Espanya. En aquest sentit, Basterrechea va insistir que “en un moment en què els currículums professionals dels estudiats requereixen certs certificats, aquest document és un complement atractiu i interessant de cara a la seva mobilitat”. Per altra banda, durant l’acte també es va fer saber que la institució està treballant en el fet d’incloure un punt Cervantes a la biblioteca de Sant Julià de Lòria. “Es tracta d’un projecte en construcció que pot interessar molts usuaris. A partir de l’exploració anirem conformant una col·lecció permanent, una col·lecció itinerant i diverses exposicions”, va avançar Ros.

L’ambaixada ja havia impulsat fins a data d’avui diverses activitats relacionades informalment amb l’Institut Cervantes com ara el cicle de cinema espanyol a Occitània o l’exposició d’aquarel·les del pintor Joaquín Ureña. Ahir, però, i amb la vocació de promocionar la cultura espanyola en totes les expressions, l’ambaixada va acollir en nom de l’Institut Cervantes de manera formal la primera exposició d’art.

L'AMBAIXADA ACULL UNA NOVA EXPOSICIÓ

Es tracta d’una mostra d’obra gràfica de 45 quadres d’artistes espanyols on destaquen Joan Miró, Josep Guinovart, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Joan Fontcuberta i Jaume Plensa. La mostra es podrà visitar fins al 31 de març.

tracking