CLIMA

El servei Meteorològic preveu nevades a 1.800 metres a partir d'aquest migdia

Presència de pols en suspensió.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El servei de meteorologia avisava, mitjançant les seves xarxes socials, d'una invasió de pols en suspensió que s'anirà retirant al llarg d’aquests dies cap al mar Mediterrani. La jornada d’ahir va estar condicionada pel front oclús que va deixar nuvolositat al llarg de tot el dia.

Durant el dia d’avui, Meteorologia informa que els núvols aniran guanyant terreny i a partir del migdia pot començar a nevar a 1.800 metres. Aquest no ha estat el primer avís de neu de la setmana, de fet divendres el servei meteorològic no descartava que caigués alguna gotellada o floc de neu per sobre dels 1.500 metres durant la tarda. I dilluns es va establir un avís groc per vent amb febles nevades a l’extrem nord del país a causa d’una cua de front.

Al llarg de la setmana, l’estabilitat ha guanyat protagonisme i les altes pressions i els dies de sol han acompanyat la previsió meteorològica gairebé cada dia amb temperatures més de primavera que d’hivern. De fet, hi ha hagut inversions tèrmiques matinals i estabilitat atmosfèrica degut a les altes pressions. Aquestes, es preveia que es desplacessin cap al mar deixant pas a finals de setmana diversos fronts que aportaran aquests canvis.

En aquest sentit, ja s’anunciava que aquest cap de setmana, encara que no s’esperen precipitacions, la neu arribaria a partir d’aquest diumenge a la nit.

tracking