Benazet deixa el ministeri

El ministre renuncia al càrrec per motius de salut i el substituirà Albert Font

Xavier Espot i Joan Martínez Benazet en la roda de premsa per anunciar la marxa del ministre de SalutSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Martínez Benazet deixa el ministeri el 31 de març. El titular de la cartera de Salut renuncia al càrrec per motius de salut perquè no es pot dedicar al ministeri com voldria i serà substituït per Albert Font, actual president del consell d'administració de la CASS, segons ha anunciat el cap de Govern en una compareixença aquesta tarda després del consell de ministres.

Martínez Benazet, que s'ha mostrat molt emocionat en la compareixença en un moment que ha titllat com "molt delicat per a mi", ha exposat que té un problema de salut que se li va manifestar al desembre arran de patir per segona vegada la covid "i necessito dedicació tot i que no representa risc per a mi i és una malaltia que superaré". El ministre ha assegurat que "no puc fer les dues coses alhora" respecte a les obligacions que exigeix el càrrec de responsable de Salut i estar pendent de recuperar-se de la patologia.

El titular de Salut ha destacat que ha hagut de fer front a la pandèmia que ha estat "un fet d'impacte sense precedents" i per la seva forma de ser ha preferit estar on estava, al capdavant del ministeri, "i no mirar-lo des de la barrera". I ha recalcat que ha format part d'un Govern "molt cohesionat" que ha valorat com un dels èxits per a les "bones decisions" que s'han adoptat per gestionar la crisi sanitària i econòmica de la covid.

Joan Martínez Benazet ha agraït el suport que ha rebut de tots els responsables polítics "que han lluitat contra la pandèmia", l'esforç de tot l'equip del ministeri i en especial a la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, que ha qualificat com "una persona que fa una tasca exemplar", i a tots els professionals de Salut perquè tot i estar "exhausts" segueixen treballant. El ministre ha agraït la feina dels cossos especials, de la Creu Roja i de totes les persones que han lluitat contra la pandèmia, dels mitjans de comunicació i de la ciutadania per seguir les recomanacions de Govern. I ha subratllat que "m'he sentit molt orgullós del meu país i dels meus conciutadans en aquesta situació que no esperava on s'han hagut de prendre decisions sense tenir un patró previ perquè ningú s'ho havia trobat".

Setmanes per acabar dossiers

Xavier Espot ha explicat que fa una setmana Joan Martínez Benazet li va anunciar que no es veia en disposició de continuar al càrrec "que exigeix molta concentració i no s'hi pot dedicar el que voldria pels problemes de salut" i ha manifestat que va acceptar la renuncia "perquè vaig constatar que el que em sol·licitava era absolutament legítim". El cap de Govern ha acceptat la renuncia amb data del cessament per al 31 de març perquè en les quatre setmanes que falten "el ministre vol acabar de tancar serrells i dossiers que estan avançats".

El cap de Govern ha assenyalat que tot l'equip de Salut i del SAAS es manté tot i el canvi de ministre i ha ressaltat que Albert Font "reuneix les condicions idònies" per al càrrec perquè és metge generalista i responsable de la CASS i perquè ha tingut responsabilitats en la gestió pública com a conseller general i com a conseller al comú d'Andorra la Vella. Espot ha indicat que es tracta "d'un relleu no traumàtic i absolutament lògic" i que Font continuarà amb la reforma del sistema sanitari que ha treballat Martínez Benazet i que ja prové de les legislatures anteriors. I ha avançat que encara no hi ha substitut per presidir el consell d'administració de la CASS i s'escollirà en les properes setmanes.

Espot ha destacat que "ha estat un honor i una sort" haver tingut al doctor Joan Martínez Benazet al capdavant de Salut durant la pandèmia de la covid. En el mateix sentit s'ha pronunciat el ministre Portaveu, Eric Jover, recordant que el titular de Salut és especialista en pneumologia i la covid és una malaltia respiratòria i ha recalcat que sempre ha estat conscient de la necessitat de protegir els ciutadans amb mesures sanitàries de restriccions però que no servia de res tancar Andorra per la crisi econòmica i social que hagués comportat. Joan Martínez Benazet ha estat rebut amb aplaudiments en sortir de la sala de premsa de Govern per part de la resta de ministres i l'equip de Salut.

tracking