La defunció d'un home de 67 anys eleva les morts per covid a 150

Els casos actius baixen fins als 731, amb 84 positius més des de dilluns

Façana de l'hospital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les morts de la pandèmia es van elevar ahir a 150 després d’una nova defunció, la d’un home de 67 anys que estava ingressat a la planta covid de l’hospital. És la cinquena que es registra des de principi d’aquest mes. El dia 2 es va notificar l’òbit d’una persona de 76 anys ingressada a l’UCI de l’hospital. Era la defunció número 146 de la crisi sanitària. En els dies posteriors han perdut la vida una dona de 90 anys que estava a casa seva (en aquest cas el Govern va precisar que estava contagiada de coronavirus però que la malaltia no havia estat la causa de la mort), una altra padrina de 93 anys que estava internada a l’hospital i, durant el cap de setmana passat, un home de 87 anys que també estava hospita­litzat.

El balanç de defuncions és la cara amarga d’una situació sanitària que segueix el ritme de millora dels últims dies amb un nombre de contagis molt més moderat que les setmanes precedents, que s’ha traduït en el descens notable de casos actius. L’actualització de dades d’ahir va sumar 84 nous contagis diagnosticats des de dilluns que fan augmentar a 37.361 el nombre d’infeccions des que aviat farà dos anys va esclatar la crisi sanitària. El nombre de persones amb el virus actiu era de 731, 39 menys que dilluns. Les persones recuperades de la covid s’eleven a 36.480 des de l’inici de la pandèmia i ahir s’hi havien afegit 122 altes.

La pressió sanitària augmenta lleugerament, amb dos ingressats més a planta. Són nou persones les que estaven en aquesta situació i cinc les que hi havia ingressades en estat greu a la unitat de cures intensives i que necessitaven ventilació mecànica.

VACUNACIÓ

Quant a l’actualització de les xifres de vacunació, l’executiu va informar ahir que s’han administrat 155.049 dosis de vacunes contra la covid. Eren 215 punxades més que a l’actualització de dilluns, de les quals 21 de primera inoculació i 194 de la tercera injecció, que deixen 40.036 persones amb la dosi de reforç posada. La doble pauta la tenen 57.129 ciutadans, i 57.884 una primera dosi.

La vaccinació a menors d’entre 5 i 11 anys es va reprendre dilluns. S’havien citat 25 infants a l’hospital, que és on s’està administrant el vaccí. En total, segons va informar el Govern al migdia, hi havia 150 menors apuntats per rebre la vacuna. Un total de 21 nens van ser els primers a vaccinar-se el 4 de febrer i la segona jornada de vacunació era la de dilluns. S’havia decidit no vacunar durant la setmana passada perquè la segona dosi d’aquests nens (als 21 dies de la primera) no coincidís amb les vacances de carnaval. Hi ha, però, un elevat grau d’immunització natural, amb un 70% de nens de 5 a 9 anys que han passat la malaltia. Els infants que s’han contagiat només han de rebre una dosi.

tracking