Col·locació rècord de 500 milions de deute

L’emissió internacional de bons emesa ahir pel Govern es va vendre en poques hores

Façana de l'edifici administratiu del GovernANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va obrir ahir al matí una emissió internacional de 500 milions d’euros de bons verds, socials i sostenibles que va col·locar en la seva totalitat hores després. Ho va anunciar el portaveu de l’executiu, Eric Jover, a la roda de premsa posterior al consell de ministres, en què va posar en relleu que la segona emissió internacional d’Andorra es fa per refinançar el deute nacional. “L’emissió representa un salt qualitatiu que reforça la resiliència de l’Estat que s’ha pogut materialitzar gràcies a la tasca d’homologació internacional que s’ha fet des del Govern, en la qual sobresurt l’adhesió al Fons Monetari Internacional l’octubre del 2020”, va destacar el ministre, que va afegir que “és el fruit del camí de l’homologació internacional, de la transparència i del rigor”.

L’operació es va llançar en una emissió única de 500 milions d’euros llistada a Luxemburg, col·locant-se en la seva totalitat entre 70 inversors provinents de 21 països. Jover va assenyalar que l’emissió de refinançament “en cap cas implica un increment del deute de l’Estat”.

La demanda va superar notablement l’oferta de 500 milions d’euros i es van sol·licitar més de 1.000 milions d’euros. L’operació es va tancar amb un tipus d’interès de l’1,30% i un venciment de cinc anys. Els bancs col·locadors han estat Crédit Agricole i Banco Santander, així com Citigroup, un banc nord-americà que, segons el portaveu de l’executiu, “reforça les perspectives internacionals de les emissions que estem desenvolupant”.

Jover va dir que els bons verds, socials i sostenibles –l’Estat té el 75% del deute en aquesta tipologia– alinea la política de gestió del deute amb el full de ruta de la legislatura, l’Horitzó 23.

MÉS

Vacants a educació

Aprovada la cobertura de 19 places vacants al ministeri d’Educació. Es tracta de 17 places de col·laborador educatiu i dues de tècnic especialitzat en l’àmbit de l’ordenament curricular.

Refugis guardats

Aprovats els preus públics dels serveis prestats a la concessió de la gestió del servei públic dels refugis del Comapedrosa i de l’Illa per al 2022.

Productes del tabac

Modificada la nomenclatura general de productes aplicable als tabacs i succedanis del tabac com els inhalats.

tracking