Consens polític de mínims amb la gestió

La majoria lloa la tasca del ministre i l’oposició la valora, però critica la “gestió desigual”

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.SFGA / C. Esteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La notícia de la renúncia al càrrec del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha estat al capdavant de la gestió de la pandèmia des del seu inici, ha commocionat gran part del sector polític, mentre que el Partit Socialdemòcrata s’ha mostrat crític davant una gestió de la pandèmia “desigual”. Benazet deixa el càrrec un any abans del previst per dedicar-se a la seva salut, segons va explicar ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

La seva tasca com a titular de la cartera de Salut en un moment de crisi sanitària, el compromís amb el càrrec i la seva personalitat i tracte propers són alguns dels trets que membres de la majoria van destacar de Benazet al Diari. “Del Joan solament podem dir paraules bones i agraïments”, va comentar el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, que va reconèixer que “és una persona que ho ha donat tot en moments molt complicats”. Des del seu punt de vista, “sense ell, la pandèmia hauria estat molt diferent en tots els aspectes”, i va reivindicar que “gràcies a ell Andorra n’ha pogut sortir”. Per aquest motiu, Enseñat va assegurar que “es mereix no només el reconeixement polític, sinó el ciutadà per aquesta capacitat de dedicació”. En aquest mateix sentit es va manifestar el líder del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, que va llançar “un senyal de profund agraïment en tant que ciutadà andorrà i un altre en tant que polític, perquè deixa el llistó molt alt i es converteix en un referent de què ha de ser treballar pel servei públic”, tot matisant que “ha estat un privilegi per als andorrans i andorranes tenir un ministre com ell”. Costa va emfatitzar que “és un ministre excepcional, com dels pocs que hi ha i que ha tingut mai el nostre país”, tot definint-lo com un “polític amb una altura de mires, un nivell de vocació i servei públic, una professionalitat i un rigor absoluts”. Per la seva banda, el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, també va lloar el compromís del ministre, que “s’ha dedicat en cos i ànima a la tasca. Per a nosaltres ha estat un honor poder treballar i col·laborar amb ell”, alhora que va destacar la sort d’haver pogut comptar amb un pneumòleg per a la gestió de la pandèmia. “Estem agraïts per tot el que ha fet”, va afegir.

Pel que fa a l’oposició, el líder del Partit Socialdemòcrata, Pere López, va criticar una gestió “desigual” de la pandèmia, que “ha anat empitjorant fins arribar a aquesta fase final, que ja vam manifestar que en fèiem una valoració negativa”. En concret, va lamentar que hi ha “altres temes fora de la pandèmia que són necessaris”, com ara “la cartera de serveis i el tercer pagador”, als quals el ministre “s’havia compromès”. Tanmateix, va “agrair l’esforç i la dedicació que no tenim dubte que ha tingut”. Des de terceravia, Josep Pintat va declarar que “hi ha hagut una col·laboració franca i correcta. Tenim una relació personal excel·lent i estem molt agraïts pel que ha fet”. Finalment, la consellera no adscrita Carine Montaner no va voler fer cap declaració apuntant el fet que “ja s’ha vist que tenim dues visions divergents”.

DESITGEN QUE ES RECUPERI

El desig que Martínez Benazet es recuperi aviat i que tingui molts encerts en la seva carrera professional va ser unànime. Naudi va destacar la seva responsabilitat per voler-se “dedicar al cent per cent al que fa i suposo que la malaltia no li ho permet”, mentre que Enseñat va indicar que “entenc que per motius de salut i personals estigui molt cansat i que aquesta pandèmia l’hagi portat a un esgotament profund”. Amb tot, López va voler “desitjar-li el millor” i Montaner “una molt bona recuperació”.

tracking