primera edició d'un receptari de gastronomia andorrana
Nou 'label' de restauració tradicional andorrana
El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va anunciar ahir la posada en marxa d’un label que aglutini i identifiqui els restaurants tradicionals de cuina andorrana. Per poder-ne formar part, els restauradors hauran de certificar que el seu establiment té a la carta un mínim de plats de cuina andorrana; prendre el compromís d’utilitzar per elaborar-los determinat percentatge de productes andorrans; que les tècniques utilitzades no siguin de caràcter experimental ni incloguin ingredients exòtics de fora dels Pirineus, i, alhora, que ofereixin a la carta de begudes com a mínim un vi i una cervesa del país, entre d’altres.
El treball per assolir aquest label i posar-lo en funcionament es farà de la mà de les dues associacions del gremi del país, la Unió Hotelera i Autèntics Hotels, així com de diferents xefs que ajudaran a definir els criteris per aconseguir el label. El ministre va apuntar que espera que pugui ser una realitat aquest estiu.
D’altra banda, Torres va presentar ahir la primera edició del Receptari de gastronomia andorrana, un llibre que recull les 30 receptes de cuina més representatives i habituals del patrimoni gastronòmic del país, segons va informar l’executiu en un comunicat. Per realitzar aquest àlbum es va realitzar fa uns anys un estudi sociològic –que va comptar amb entrevistes i anàlisi de la literatura existent– i que va permetre configurar un corpus amb més de 400 receptes amb arrels al Principat. D’aquestes, se’n van identificar un centenar que encara estaven en ús i l’últim filtratge s’ha fet de la mà de nombrosos xefs del país, que han fet la tria final.