Els casos actius pugen a 771 en un dia amb 67 positius nous

A l’hospital de Meritxell hi ha deu persones ingressades, cinc a l’UCI

Una sanitària fent una prova per detectar covid.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut va notificar ahir la xifra de nous contagis més baixa d’aquesta setmana. Segons les dades fetes públiques pel Govern en una nota de premsa, dijous es van registrar 67 contagis més de covid. Aquesta xifra deixa en 37.589 el total infeccions diagnosticades en gairebé dos anys de pandèmia, que a Andorra es va iniciar a mitjan mes de març del 2020.

La reducció de positius es produeix en una jornada amb menys altes que en dies precedents. Aquest fet, la reducció en les altes, incrementa els casos actius a 771, 28 més que els notificats dijous. Les recuperacions de les últimes hores han estat 39, que deixen l’acumulat d’altes des de l’inici de la pandèmia en 36.668 persones. El nombre de defuncions a conseqüència de la malaltia es manté en 150.

D’altra banda, la pressió hospitalària es manté estable amb una desena d’ingressats contagiats de coronavirus. L’hospital Nostra Senyora de Meritxell continua amb cinc pacients amb el virus ingressats a la planta covid del centre. A la unitat de cures intensives de l’hospital es mantenen les cinc persones que hi ha ingressades des de fa temps, totes amb ventilació mecànica.

L’afectació de la pandèmia al sistema educatiu ha tornat a baixar en les darreres vint-i-quatre hores. Ahir només hi havia registrades vuit aules en vigilància passiva, cinc menys que dijous i nou per sota de la xifra de principi de setmana.

El procés de vacunació va seguir ahir amb l’administració de 97 vaccins entre els quals hi ha deu de corresponents a primeres inoculacions. El ministeri de Salut ha posat 155.251 dosis de la vacuna amb 40.125 ciutadans majors de 18 anys que han rebut tres injeccions.

VALORACIÓ POSITIVA DE LA RETIRADA DE LA MASCARETA

El SEP va emetre ahir un comunicat en el qual va copsar les opinions d’uns afiliats que, majoritàriament, valoren positivament la retirada de les mascaretes a les aules. No obstant això, el sindicat va puntualitzar que la mesura ha estat rebuda amb major satisfacció des de primera ensenyança, ja que es fa molt més lleugera la jornada lectiva amb nens que necessiten copsar l’expressió facial per a la millora de l’aprenentatge. A més, tal com va assenyalar la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot, els docents de primera ensenyança tenen assignada una classe fixa, de manera que no es mesclen amb grups bombolla com sí que pas­sa a segona ensenyança. Aquest factor, precisament, és el que ha comportat que alguns professors de segona ensenyança s’hagin mostrat més reticents a la retirada de la mascareta. “La por és legítima perquè alguns encara recorden quan al novembre es van retirar les mascaretes a les aules i al cap de dues setmanes va haver-hi un rebrot”, va justificar Guinot.

tracking