bons convertibles contingents en accions de BPA

La jurisdicció administrativa no decidirà sobre els CoCo

El TS es declara incompetent per decidir si anul·la o no la venda

La seu de la Justícia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribunal Superior (TS) ha declarat la manca de competència de la jurisdicció administrativa per decidir sobre la nul·litat del procediment de venda dels bons contingents convertibles en accions de Banca Privada d’Andorra a Vall Banc, els coneguts com a CoCo, que va tenir lloc el 3 d’abril del 2018. Ho fa en resposta a una demanda contra la decisió de la Batllia d’haver declarat la incompetència de la jurisdicció administrativa per decidir sobre aquesta qüestió.

La societat que va presentar la demanda a la Batllia, primer, i el recurs, després, ho va fer pel silenci administratiu de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) de la sol·licitud presentada el 19 de juny del 2020, en què demanava que es declarés la nul·litat del procediment de venda dels bons contingents convertibles en accions de BPA a l’entitat Vall Banc.

La sentència de la sala administrativa del Tribunal Superior recorda que la venda dels CoCo va ser realitzada per BPA i, en conseqüència, l’operació no es pot predicar a l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries, per més que aquesta fos l’accionista única i administradora de l’entitat. La compravenda va ser concertada per BPA i Vall Banc, “de manera que es tracta d’un contracte subscrit per entitats privades, que resulta aliè a l’àmbit de coneixement de la jurisdicció administrativa”, assenyala la sentència del TS.

tracking