eliminació de restriccions

Alemanya deixa de considerar Andorra país d'alt risc per la incidència de la Covid

El parlament alemany.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya ha eliminat Andorra de la llista de països d'alt risc de Covid-19. La mesura és efectiva des de la passada mitjanit i implica que els turistes no vacunats que retornin d'un viatge al Principat no hauran de fer la quarantena de 10 dies un cop entrin al seu país. De la mateixa manera, Alemanya va aixecar aquesta restricció per a viatgers procedents d’Espanya, França, Irlanda, Regne Unit i els Estats Units, entre d’altres. En total, implica a un total de 19 països.

El que sí que es manté és l'obligació a les fronteres alemanyes de mostrar el carnet de vacunació o bé el certificat d'haver superat el coronavirus, o bé un test negatiu, per tal d'accedir al país.

La mesura es va aplicar en un moment d’alta incidència del coronavirus. Divendres, segons publiquen mitjans forans, l’afectació acumulada a Alemanya se situava en 1.371,7 nous contagis per cada 100.000 habitants en set dies i l’estadística mostra que va a la baixa. Dijous aquesta proporció era de 1.385,1 i de 1.472,2 fa una setmana. D’altra banda, les autoritats sanitàries van notificar 220.048 noves infeccions i 264 morts en 24 hores, davant de les 240.172 i 226 fa set dies, i la xifra de casos actius ascendeix a uns 3.650.600.

La davallada de l’afectació a Andorra, que ha estat molt notable durant aquesta sisena onada, ha implicat el relaxament d’aquesta restricció.

tracking