s'ubicarà al pla de la cubella

Heliand, única aspirant a l'Heliport Nacional

Cap altra companyia s’ha presentat al concurs públic per accedir a la concessió

Helicòpter

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern només ha rebut l’oferta d’una empresa per assumir la concessió del futur Heliport Nacional d’Andorra, segons va fer públic ahir a la tarda a través d’un comunicat. La companyia que s’ha presentat ha estat l’andorrana Heliand, que es converteix així en l’única candidata possible per assumir la concessió.

Malgrat que es tractava d’un concurs de caràcter internacional amb l’objectiu de poder garantir la concurrència d’ofertes, aquest fet no ha atret cap empresa estrangera. El plec de bases detalla que la concessió d’aquesta nova infraestructura inclou el disseny, la construcció i l’explotació de les instal·lacions. Pel que fa al disseny de les instal·lacions, malgrat ser lliure, el plec marca algunes de les característiques mínimes que cal complir.

Govern va comunicar que més de 40 representants empresarials, tant del país com de fora, van recollir la informació en el termini marcat. Entre ells, operadors d’helicòpters i heliports, gestors aeroportuaris, constructors, empreses d'arquitectura, enginyeria i consultoria.

D'entre aquestes, 11 empreses van assistir a les visites a l'emplaçament -previstes amb la voluntat de presentar-los el terreny i identificar les àrees que han format part dels estudis previs, com l'impacte acústic, els geotècnics, les estimacions de costos de moviments de terra i les dades meteorològiques específiques- i cinc van formular preguntes i aclariments al concurs i van sol·licitar informació per obtenir respostes vinculants.

El dia 24 de febrer es farà l'obertura de plecs, donant inici a la fase d'avaluació de l’única oferta en què participaran el ministeri de Presidència, Economia i Empresa, el de Territori i Habitatge, el de Justícia i Interior, el de Finances i el de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, així com el comú de la Massana.

El plec de bases va publicar-se el 20 d’octubre i el termini per presentar-s’hi va acabar aquest divendres, 18 de febrer.

L’heliport està previst que s’ubiqui al pla de la Caubella i l’empresa concessionària s’encarregarà del seu disseny, construcció i explotació durant 30 anys. En el seu moment, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va detallar que la infraestructura haurà de garantir l'operativitat durant les 24 hores del dia amb una utilització de fins a 18 helicòpters monomotors i bimotors. A més, haurà de complir amb el certificat internacional OACI i plantejar un heliport d'aparells elèctrics per si aquestes tecnologies s'acaben certificant pel transport de passatgers.

CLAUS

-Interès pel concurs

40 empreses van mostrar interès pel concurs i 11 van visitar el pla de la Caubella, la zona on s’ubicarà la infraestructura.

-Un únic

L’única empresa en presentar-se al concurs ha estat Heliand, que passa a ser l’única candidata possible per assumir la concessió.

La zona de la Caubella on s'instal·larà l'heliport.

tracking