CULTURA

L'ONCA presenta el primer concert inclusiu de gran format

Hi participaran col·lectius amb diversitat funcional i tindrà lloc el 20 de novembre a l'Auditori d'Ordino

Albert Gumí, Josep Farràs i Teresa Areny.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Fundació ONCA ha donat a conèixer aquest matí les actuacions que es duran a terme al llarg de la seva 29a temporada. Amb la passió com a leitmotiv d'enguany, Albert Gumí, comissari artístic de la Fundació, ha enumerat al Ministeri de Cultura d'Andorra tots els concerts d'aquesta nova edició, concretament, 13 propostes musicals que es van iniciar al gener i que finalitzaran al mes de desembre. Entre ells, destaca el primer concert inclusiu de gran format que es durà a terme per Santa Cecília a l'Auditori d'Ordino i que, titulat 'Paisatges sonors', estarà format per escoles de música i col·lectius amb diversitat funcional. "Aquests col·lectius més vulnerables sempre estan encantats de rebre propostes" ha assegurat Joan Hernández,coordinador del programa dirigit a les persones.

Entre d'altres novetats, també s'ha donat importància a la tasca que s'està duent a terme des de la Fundació per a recuperar el repertori de música clàssica del páis. En aquest sentit, i de manera inèdita, s'han recuperat i adaptat tres motets del lauredià Enric Marfany i Gosset per a orquestra de corda que es podran escoltar en el marc del concert de la Constitució el 14 de març.

La Fundació segueix treballant en diversos eixos com el fet d'apostar per a donar veu, formar i apostar per a la participació activa de joves músics del país, convidar concertinos de renom -en aquest cas Marta Cardona i Cati Ceus, que per primera vegada es posaran al capdavant de la formació professional-, oferir concerts familiars i fomentar sinèrgies amb altres entitats del Principat, com la Cambra Romànica o l'Andorra SaxFest. Enguany, les sinèrgies s'amplien amb la coproducció d'un projecte musical al Jambo, que tindrà lloc el 18 de juny i ja s'ha avançat que serà un homenatge a Woodstock i Monterrey. A nivell compositiu s'estrenarà una obra del compositor andorrà Enric Bartumeu -una peça d'envergadura per a piano i orquestra- i unes adaptacions d'obres del mestre Joan Roure a càrrec de David Sanz.

tracking