Un segell certificarà les empreses de la Reserva de la Biosfera

Els cònsols han presentat als actors de la parròquia ordinenca el pla de sostenibilitat i l'alinemanet amb els ODS

Mortés ha explicat que les conclusions de l'estudi poden modular el creixement de la parròquiaCOMÚ ORDINO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy han comparegut en la Taula de Dinamització davant dels principals actors econòmics de la parròquia per explicarel pla de Sostenibilitat i l’alineament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que tenen com a eix principal la Reserva de la Biosfera, segons informa el comú en un comunicat. En aquest sentit,representants dels pagesos i ramaders, l’Associació d’Hotelers i Comerciants, empresaris de la parròquia i Secnoa, han conegut les principals accions que es durant a terme des del consistori, l’aplicació dels ODS i un estudi de creixement urbanístic. Així, un tema que ha estat tractat a la taula ha estat la creació d'un segell per certificar les empreses compromeses amb la Reserva de la Biosfera. Així, l'adhesió del sector privat a aquest compromís amb la parròquia tindrà un reconeixement públic, en forma de segell de qualitat. La decisió la prendrà un comitè que autoritzarà l’ús d’aquest distintiu per a l’empresa compromesa o als

productes agrícoles i artesanals, que s’atorgarà als establiments i productors d’Ordino. Per altra banda, conèixer el sostre i l’abastiment dels recursos, com ara els hídrics, per atendre la creixent demanda i aconseguir una gestió política i territorial sostenible, són els principals objectius de la gestió exposada.

El cònsol major ha explicat que les conclusions de l'estudi poden modular el creixement de la parròquia i "ens permetrà saber a on estem i fins on volem arribar".La cònsol menor ha afegit que "es tracta de donar resposta a una realitat que estem vivint a tot el país, amb el nostre compromís en ser Reserva de la Biosfera". En aquest context, la protecció dels nuclis antics, el perfil de turista que volem o el tipus de construcció més idoni són algunes de les inquietuds que han sorgit a la Taula de dinamització celebrada al comú d’Ordino.

tracking