Un brot a l'ala de medicina interna i pal·liatius obliga a tancar la planta

Tres interns, amb quadres lleus o asimptomàtics, són traslladats a l’àrea covid

Els tres positius han estat traslladats a la planta covid de l'hospital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va decidir ahir tancar l’àrea de medicina interna i pal·liatius de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, situada a la segona planta del centre, després de detectar tres casos de coronavirus entre els ingressats. Els tres malalts, amb quadres lleus o asimptomàtics, van ser traslladats a la planta covid de l’hospital. Els positius es van detectar després d’un cribratge rutinari dels que es fan periòdicament a treballadors i interns de l’hospital. El centre va activar els protocols de seguretat entre els malalts i els professionals arran de la detecció dels positius.

Amb el trasllat dels tres malalts contagiats són tretze les persones que ahir estaven ingressades a l’hospital de Meritxell contagiades de coronavirus. Vuit ho estaven a la planta covid del centre i cinc a la unitat de cures intensives. En aquest darrer cas, els cinc ingressats estan sota ventilació mecànica.

Respecte als nous contagis, Salut n’ha registrat 155 els darrers tres dies (69 divendres, 40 dissabte i 46 diumenge). El nombre de casos actius era ahir de 667 i des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020, s’han registrat 37.744 contagis i 36.927 altes.

Hi ha nou aules en vigilància passiva i pel que fa a les vacunacions s’han adherit 176 infants a la plataforma d’inscripció. Ara mateix un 83% de la població ha rebut la pauta completa.

tracking